Nederlanders en Belgische mountainbikers hebben goede start tijdens Costa Blanca Bike Race

Vandaag gestart, 45 km en 1600 hm te verteren. De Costa Blanca Bike Race beleefd de 2018 versie met de eerste dag. De Nederlandse en Belgische mountainbikers hebben goede resultaten neergezet.

Sergio Mantecon (Sp) en Jan Skarnitzl (Tsj) winnen de 1e etappe
Raiza Goulao en Rebecca Henderson winnen bij de vrouwen voor Alice Pirard met Elena Lloret die tweede worden.
Michiel Van Aelbroeck met Torsten Walter winnen bij de M30

Hieronder alvast een filmpje van de dag van vandaag.

http://https://www.facebook.com/costablancabikerace/videos/1575249709232592/

Jasper Ockeloen die samen met Martin Blums een duo vormt heeft een 6e plaats gehaald, commentaar van Jasper verwachten we later nog.

Robbert de Nijs die samen met Didier Bats een duo vormt vertelt zijn verhaal van de eerste dag. Robbert die op het laatste moment door Bart Brentjens gevraagd is om David Nordemann te vervangen.

“De start was goed, het tempo lag onwijs hoog maar we zaten er prima bij. Na ruim een uur koers reden we rond de 15e plek met zicht op beter, vlak voor de langste en steilste klim van de dag. Daar heeft Didier Bats me even flink op de pijnbank gelegd, ik had hier duidelijk nog niet genoeg op getraind. Ik had het ook wel verwacht, deze race stond tenslotte niet in de planning. Toch even slikken, daar ik flink diep moest gaan om op een acceptabel tempo boven te komen. Na de laatste 50 hoogtemeters hike-a-bike volgde een lange trail naar beneden, die was echt waanzinnig mooi en ik kon op kop stevig doorrijden. De laatste 10 kilometer gingen telkens kort op en neer over een paar flinke asfalt stukken. Didier trok stevig door op kop en de duo’s achter ons verloren ons uit het zicht. Uiteindelijk kwamen we solo over de streep, op een nog onbekende positie. Het was een redelijke eerste dag zo, ik hoop met deze rit nog wat extra power op te doen voor de laatste 2 dagen. Die ritten zijn wat langer dan de 45km en 1700hm van vandaag, dat zou in ons voordeel moeten zijn. Morgen staat de tijdrit op de planning”

Ook Remco Smits die samen met Thom Bonder een duo vormt hebben de eerste dag achter de rug. Niet geheel volgens plan zoals onderstaande tekst laat weten.

“De eerste wedstrijd van het seizoen en natuurlijk wil je daar goed voor de dag komen. Na 500 meter was dat gevoel al om zeep geholpen. Een gebroken ketting gooit even al je illusies te grabbel. Na reparatie kom je in het achterveld terecht en zijn we bezig geweest met heel veel achterblijvers. Niet direct een goede start van een vierdaagse wedstrijd, er zijn nog wel dagen om een en ander recht te trekken. Het gevoel met Thom Bonder was goed en we hebben sterk samen gewerkt en een mooie etappe gereden op technische trails”

Verdere uitslagen zijn nog niet bekend via de website van de organisatie.