Nederlandse en Belgische mountainbikers gaan goed in Rothaus Bike Giro in Duitsland

De Rothaus Bike Giro in Duitsland is een 4 daagse stage race met een tijdrit en 3 etappe’s in lijn. Bekend om zijn zware parcoursen en vele hoogtemeters. Nederlandse en Belgische mountainbikers die hier aan de start staan en goede resultaten hebben neergezet in de TT en de eerste etappe.

 

Thijs van Amerongen, Twan van de Brand, Jens Schuermans en Kevin Panhuyzen staan alle 4 bij de eerste 20 in de tijdrit. Mooie resultaten in een groot en sterk startveld. De eerste etappe ( 65km – 1450 hm) op de tweede dag gaf een mooi resultaat voor Thijs van Amerongen die in de laatste klim de rol moest lossen bij de kop van het veld. Het verlies is 22 sec op de nummer 1 in het klassement. Kevin Panhuyzen wordt 9e in deze eerste etappe en Twan van de Brand wordt 12e. Jens Schuermans valt dan buiten de top 20 met zijn 21e plaats en Jens word op de voet gevolgd door Robbert de Nijs die 22e staat. Drie Nederlandse en Belgische mountainbikers bij de eerste 20. Wij blijven jullie volgen dit weekend met nog twee etappe’s te gaan.

Bij de vrouwen is het Clarissa Mai die aan de leiding gaat voor Adelheid Morath op plaats 2 en Jaqueline Dietrich op plaats 3. Luxemburg is met Fabienne Schaus op plaats 5 aanwezig en op Plaats 7 vinden we Hielke Elferink terug. Hielke waarvan we weten dat de etappe’s nooit lang genoeg kunnen zijn heeft nog 2 dagen om zichzelf te verbeteren in deze wedstrijd.