Nederlandse jonge mountainbikers laten zich Internationaal heel goed gelden

Dat er in Nederland goede mountainbikers zijn onder de jeugd en hele goede jonge mountainbikers is gebleken het laatste weekend.

Hanna Van Boven wint in Portugal de Algarve Bike Challenge, deze sluit ze samen met Monique Zeldenrust winnend af. Haar eerste stage race en dan meteen winnend afsluiten. De Nederlands Kampioenen bij de Junioren laat weten hoe het ging.

“Vrijdag was de eerste dag: Het was een proloog van 2,5 km door de straten van Tavira. Dit reed je samen met je duo. Het was zo leuk om in de avond de race door de straten. Er waren aardig wat mensen op af gekomen dus een gezellige sfeer. Jammer genoeg had het geregend dus was ik uitgegleden over de gladde stenen maar snel opgestaan en door gegaan, uiteindelijk nog de snelste tijd neer kunnen zetten. Dag 2 was 85 km met 2200 hoogtemeters. Het was de eerste keer dat ik zoiets zo meedoen en ontzettend zwaar. Dag 3 was een ontzettend mooie dag met veel singletracks en een mooi zonnetje”

Mick van Dijke liet zich dan weer gelden in het zonnige Cyprus bij de Sunshine  Cup XCO wedstrijd in Amathus. De Junior van het Stappenbelt-Specialized team weet deze wedstrijd winnend af te sluiten. Een uitslag die een goede moraal geeft om de rest van het seizoen aan te vangen. Mick , gefeliciteerd met deze overwinning.