Nederlandse mountainbikers gaan in Nove Mesto verder met top prestaties.

De XCC race van Nove Mesto is er een van een geheel andere orde dan Albstadt. Eerst en vooral natuurlijk het parcours en de ondergrond. Het gaat hard omhoog en hard omlaag. Nederlandse mountainbikers gaan op hun elan van Albstadt verder.

Lachen mag je echt wel na een mooie prestatie.

De vrouwen hebben een strijd die na 6 ronden echt ontbrand. Tot die tijd ligt het tempo erg hoog en zien we een zeer attente Anne Terpstra vrijwel constant van voor in de groep rijden. De echte punchers die kunnen klimmen zijn in het voordeel wat te zien is in de wedstrijd. Chloe Woodruff laat zien hoe dat werkt en trekt na drie ronden solo wel de XCC naar zich toe. De durf die de Amerikaanse ten toon spreidde werd beloond met een mooie overwinning. Dan is daar in de laatste ronde ook ineens die andere Nederlandse mountainbikester waar iedereen inmiddels rekening mee houd. Anne Tauber schiet als een duveltje naar voren en wordt 8e. Een mooie eerste startrij wat erg belangrijk is in Albstadt voor de XCO. Anne Terpstra laat zich toch iets naar achteren drummen maar kan met een 12e plaats zeer goed voor de dag komen. Startrij 2 voor de XCO. Mooie resultaten derhalve en het beloofd voor Zondag.

Ook die brede lach op het gezicht van Anne Terpstra.

Dan is daar het klapstuk van de dag, de Elite mannen met veel echt snelle mannen die op dit XCC parcours zichzelf willen laten gelden. 40 tot op het bot gemotiveerde bikers die Mathieu van der Poel willen verslaan. Waarom Mathieu zul je denken. Hij staat inmiddels te boek als Mister XCC en die wil iedereen verslaan. Een harde strijd met een verschroeiend tempo wordt er aan gehouden. Je zou bijna zeggen hier kom je niet uit weg gereden. Na 6 ronden vind Mathieu het echter welletjes en gaat hij op de klim aan de haal. Nino Shurter doet nog een kleine poging maar ook hij moet Mathieu laten gaan. In no time een gat slaan en consolideren is nu het devies. Snel 14-15 sec voorsprong nemen en je eigen tempo bepalen. Het klinkt zo makkelijk, ziet er zo makkelijk uit. Power is natuurlijk zijn ding en Mathieu trekt na een solo ook deze XCC naar zich toe. Een uitmuntende prestatie en ook dit beloofd natuurlijk voor Zondag. Het ongeveer meest favoriete parcours van Mahieu van der Poel, zou het dan toch gaan gebeuren Zondag met de XCO wedstrijd.

Ook Mathieu van der Poel laat na een XCC wedstrijd zien dat hij helemaal leeg is.

De foto credits zijn voor de diverse FB pagina’s van de teams en Anne Terpstra zelf.