Nederlandse overheersing met Ceylin del Carmen Alvarado die de U23 titel wint

Een mooi en kwalitatief goed startveld vangt de wedstrijd aan bij de U23 vrouwen in Rosmalen. Ceylin del Carmen Alvarado wint met grote voorsprong de wedstrijd voor Inge van der Heijden die tweede wordt en Fleur Nagengast maakt het podium compleet in deze categorie.

 

Een overheersing die alleen onderbroken wordt door de Tjechische nummer 4. Ceylin die vanaf het vertrek gewoon met veel powerplay al wegrijdt. Gevolgd door Inge van der Heijden en in het begin de andere kanshebbers  van buiten Nederland. Het Nederlandse model van het vrouwen wielrennen en veldrijden staat hier als een huis met plaats 1, 2 en 3 op het podium. Een zeer gedegen en eigenlijk saaie wedstrijd volgt, zeer knap overigens van de vrouwen die boven de anderen uitstijgen en boven zichzelf.

Ronde na ronde breidt Ceylin del Carmen Alvarado haar voorsprong uit, knap gevolgd door Inge van der Heijden. Fleur Nagengast die vanaf eind tweede ronde gedecideerd de derde plaats in beslag neemt. Knappe prestaties van deze 3 podium kanjers. Ook de andere Nederlandse vrouwen hebben top gereden met eerste jaars Junior Puck Pieterse die de rest van het veld aanvoert en een mooie 5e plaats mee naar huis neemt.

1 Ceylin del Carmen Alvarado

2 Inge van der Heijden

3 Fleur Nagengast

5 Puck Pieterse

6 Yara Kastelijn

9 Aniek van Alphen

11 Manon Bakker

15 Shirin van Anrooij