Nederlandse prestaties in Andorra stemmen tot tevredenheid.

Het is natuurlijk niet alleen Anne Terpstra die de trom roert in Andorra. Ook de andere Nederlandse mountainbikers hebben prestaties neergezet die zeer veel beloven voor de toekomst.

Om maar te beginnen met Anne Tauber. Haar 7e plaatst stemt haar zeker tevreden en het was alles wat er voor dit weekend in zat wist Anne Tauber ons te melden. Ook stemt het haar heel gelukkig dat de andere Anne de eerste WC wint. Dit is ook tekenend voor de saamhorigheid in het mountainbiken. Een 7e plaats op WC niveau is een mooie plaats waar je echt wel mee thuis kan komen. Er zit nog meer in het vaatje wat Anne Tauber heet, let op in Les Gets.

Milan Vader heeft een goed weekend achter de rug. Meedoen met de short circuit race was al een kleine verassing. jezelf in het korte werk mengen met de rest van de wereldtop, mooi toch en een steile leercurve. Dan de Zondag. Milan was niet helemaal fris en in het begin van de wedstrijd liep het niet echt lekker. Gaandeweg de wedstrijd komt hij wat meer op gang en dat leverde hem dan die 25e plaats op in een sterk veld. Mooi resultaat en het stemde Milan gedeeltelijk tevreden. Ook bij Milan zit er beslist meer in het vaatje, ook komende weekend met de wedstrijd in Les Gets voor de boeg. Wij zouden bijna zeggen go go go Milan Vader.

Sophie von Berswordt had geen lekkere seizoenstart maar langzaam gaat het de goed kant op. De studie is achter de rug en de focus kan weer meer op trainen en wedstrijden rijden. Met een 25e plaats gaat ze steeds dichter naar zeer mooie klasseringen toe. Dat Sophie nu al een 25e plaats kan pakken geeft aan dat er nog zo veel meer te halen is voor haar. Train,eat,sleep and repeat is een begin van een zeer mooie periode voor Sophie. Ook technische trainingen met het Brunex-Felt team zorgen voor meer vertrouwen. Les Gets kan al een mooie aanzet zijn voor zeer mooi resultaat.

Lotte Koopmans kan ondanks technische pech toch nog een 47e plaats uit de brand slepen. Ook Lotte gaat langzaam richting de betere uitslagen en elke wedstrijd is een leerschool die ze benut om beter te worden. De laatste 2 maanden waren een goede tijd voor Lotte met prima resultaten en mooie overwinningen.

Romana Carfora is dan bij de U23 vrouwen aan haar eerste WC wedstrijd begonnen en gezien de uitslag smaakt het naar meer. Romana die uitstekend geholpen werd door het team van Brunex-Felt waarvoor natuurlijk hulde. Romana heeft Vallnord ervaren als een warme en stoffige ervaring op hoogte. Mooie prestatie van Romanan en dat beloofd meer voor de toekomst.