Nieuw Zeeland en The Pioneer dag 4 voor Enrico Theuns en Sander van den Born

Je kunt het zomaar een dag uit het leven noemen. Enrico Theuns en Sander van den Born is niets te gek, ook niet om even de overstap naar de andere kant van de wereld te nemen. The Pioneer is een meerdaagse mountainbike wedstrijd die zei op dit moment rijden met hun team. Een klein support team en veel goede wil is het recept voor weer een avontuur van deze twee Nederlandse mountainbikers. Zomaar een dag uit hun avontuur.

Had de Egyptische katgod Atum-Ra negen levens, dan hebben we er sinds vandaag eentje bij! Sander!
Gisteren had de route en de hitte maar ook de malheur Sander’s energiesysteem behoorlijk aangetast. Toen vandaag na 20 km de eerste echt forse klim -het was ook een vervelende- begon was de energie dan ook ver beneden het vereiste niveau. Het werd een harde dag waarbij onze katgod Sander al z’n registers open moest trekken.
De routes waren opnieuw geweldig, de uitzichten fenomenaal, de klimmen gemeen en de afdalingen ruig!


Ook de hoge temperatuur speelde weer parten. Bovendien heeft deze organisatie in haar regels opgenomen dat ieder team verplicht een rugzak dient te dragen met daarin -voor beide rijders- verplichte zaken als bv regenjas, merino muts, EHBO-kit. Dit staat nog los van de verplichte binnenbanden, lichters, fietspomp, multitool, kettingbreker en kettinglinkje. Al met al een redelijk extra gewicht om mee te nemen maar met het snel omslaande weer, zoals we dat hier de afgelopen dagen al mee mochten maken, dus kennelijk noodzaak. Bij echt slechte weersvooruitzichten worden de verplichte zaken nog uitgebreid. Daar hopen Sander en Enrico echter aan te ontkomen.
Maar zoals het een goed team betaamd, werd ook vandaag weer een mooie finish gereden. Een finish waar opnieuw onze steun en toeverlaat, wasvrouw, chauffeur, kokkin, schoenenpoetster, verzorgster etc, Annet ons weer op te wachten met de recoverydrankjes!

 

79 km / 2.645 hm in 5u16m: Masters 25. en Algemeen 28. / Overall 87.

Morgen: 70 km / 3.563 hm!!