Nieuweling Lars Boven pakt overwinning bij Bavaria veldrit in Lieshout

Lars Boven neemt de overwinning mee in Lieshout, Noah Vreeswijk een van de plaatselijke favorieten wordt tweede en Salvador Alvarado toch nog derde.

wp_20161120_0201wp_20161120_0191de beschadigde fiets van Luke Verburg.

De start die gelukkig zonder incidenten verliep in het mooie nieuwelingen startveld. 46 gemotiveerde renners die het veld induiken, de eerste volle ronde word al duidelijk dat de eerste 5 hier hun wedstrijd maken. Lang blijft de wedstrijd gesloten met een groep van 4 waar uiteindelijk Salvador Alvarado nog bij aansluit, deze trein van 5 renners denderd naar de eindstreep. Lars Boven, Luke Verburg, Noah Vreeswijk, Dylan Strik en Salvador Alvarado komen 2 ronden voor het einde samen en stomen in vol tempo door. Lars Boven probeert nog twee ronden het verschil te maken en zit volle bak te geven. Luke Verburg gaat in Lars zijn wiel de laatste ronde in gevolgd door de andere drie.

Luke Verburg neemt een voorsprong maar komt niet als eerste het bos uit. lars Boven pakt toch nog de overwinning, Noah Vreeswijk profiteert mee en wordt tweede. Salvador Alvarado die als laatst in het groepje aansloot wordt derde. Dylan Strik neemt dan de vierde plaats in beslag maar waar is Luke Verburg ? Luke krijgt met een voorsprong op de Duvelsberg nog een tak tussen zijn achterwiel en is de laatste van het groepje van 5 die de finish passeert. De teleurstelling is natuurlijk enorm als je in gewonnen positie ligt om die plaats nog af te moeten staan.

6 Twan van der Drift 7 Remon Delnoije 8 Owen Geleijn 9 Pepijn Reinderink 10 Luca van den Boom.