Nino Shurter wint in Albstadt met Mathieu van der Poel op de tweede plaats

Een wedstrijd met een kleine lading, die lading heet Mathieu van der Poel uit Nederland. Ongekend dat een Nederlandse mountainbiker op de eerste startrij staat. Nino Shurter wint dan de wedstrijd, Mathieu van der Poel tweede en Anton Cooper de Nieuw Zeelander derde.

Die eerste startrij was belangrijk vandaag, Mathieu van der Poel staat op die eerste rij en laat het weten ook in de eerste ronde. Er wordt furieus doorgetrokken met Mathieu op kop. Dat kost gelijk de eerste ronde al slachtoffers die op een klein gaatje gereden worden. De strijd lijkt dan tussen Mathieu, Nino Shurter en Matthias Fleuckiger te gaan. Mathieu valt dan even wat naar achteren en heeft een klein gaatje na een schuiver of valpartijtje. Aangesloten bij het groepje lukt dan net niet meer en de wedstrijd begint langzaam in een definitieve plooi te vallen.

Matthias Fleuckiger maakt dan een schuivertje en stapt te snel te hard op de fiets en crasht een bocht verder. Mathieu tweede en Anton Cooper op dat moment op de derde plaats. In de laatste ronde lijken de verschillen te groot om goed te maken. Nino Shurter weet dat hij niet kan verslappen en gaat voor die eerste plaats. Mathieu wordt dan tweede ondanks zijn inspanningen van de laatste ronde. Anton Cooper is derde.  David Valero Serrano is vierde en Maxime Marotte vijfde.

Hans Becking zet na vorig weekend nog een beter resultaat neer in Albstadt. Een fantastische 12e plaats is wat hij heeft verdiend vandaag. Doorheen het grote sterke veld ging Hans elke ronde beter, elke ronde voorgangers inhalen. Van wat we konden zien zat er echt gang en kracht in zijn rijden. Met de twaalfde plaats voldoet hij ook a voor de helft aan zijn WK kwalificatie, de andere helft zou ook al bijna in de pocket kunnen zijn.

Ruben Scheire op een 26e plaats. Jens Schuermans een 37e plaats. Didier Bats op een 44e plaats. Michiel van der Heijden op een 46e plaats. Sebastian Carabin op een 63e plaats. Frank Beemer de 64e plaats. Wietse Bosmans de 80e plaats. Erik Groen de 82e plaats. Nick de Vries 87e. Robin van den Abeele 88e.