NK Mountainbike jeugd categorie 5 t/m 7

De categorieën 5 t/m 7 zijn al wat professioneler dan de kleinere meisjes en jongens. Dat is te zien aan de aankleding, ze zijn beter gesoigneerd, ze rijden anders warm en kijken goed naar het parcours. Echter ook voor deze meisjes en jongens geld, vanaf de start er in vliegen en gaan tot het eind. Degene met de betere vorm cq conditie haal je er uit. Waar er op de club echt actief met de bikers getraind word op techniek, dat zie je zo goed. Op het bochtige technische parcours van Westland Wil vooruit haal je de betere bikers er echt al wel uit. Westland Wil Vooruit en MBC Bar End waren grootverbruikers in Nationale Kampioen truien, erg actief is men op deze clubs en hopelijk een voorbeeld voor anderen.

Een puntje van opbouwende kritiek op vandaag, richting de KNWU en wedstrijd jury. De starttijd van 1 minuut tussen de jongens en meisjes is te kort. Te snel zitten de betere meisjes bij de jongens en dat levert echt veel stress op en een wedstrijd van de meisjes die niet open en eerlijk verloopt. Laat dat gewoon naar de 3 minuten gaan, dan krijg je een eerlijker verloop van de meisjes wedstrijd met zo min mogelijk inmenging van de jongens. Dit was iets wat vooral in de 3 grote categorieën terug kwam via ouders en publiek.

WP_20161001_052[1]Alle Jeugd kampioenen

Goed bochten kunnen rijden is al wel een must op dit NK parcours. In het verleden werd er vaak de wedstrijd van Honselersdijk gemeden als het slecht weer was, hobbelig en nat was het hier. Heel lang is er geen wedstrijd meer georganiseerd en nu met dit NK leggen ze toch een heel mooi parcours neer. Vanaf het begin is er echt hard gewerkt en is er ook het een en ander met de ondergrond gebeurt. Water loopt makkelijker weg en er is flink getimmerd aan het parcours. Alles is mooi dicht gegroeid met bossages die vervolgens weer open gekapt zijn om de singletracks doorheen te maken.

Met het draaiboek dat er nu ligt kan er weer zo maar een Nationale wedstrijd georganiseerd worden hoorde ik iemand zeggen. Mooi toch dat enthousiasme. Is het wishful thinking of een opmaat voor meer wedstrijden op dit mooie parcours ? Wie weet.

Navraag bij de ook wat oudere deelnemers leert dat er graag is gestreden op dit parcours. Snelle stukken waar je het verschil kan maken is er vanaf de start naar achteren en terug, naarmate de jeugd ouder werd is dat ook langer gemaakt. Ook bij de grotere categorieën weer een extra lusje er bij. Tegenover de Jury bus een technische sectie waar iedereen goed kan volgen wat er gebeurt in de wedstrijd. Een publieks sectie waar het natuurlijk erg druk en gezellig was.

S’morgens kom je binnen in de kantine en krijg je gelijk een bakkie koffie van Wilma Wubben, dat is die warme douche waar iedereen zo graag mee te maken heeft. Het gevoel dat iedereen hier welkom is en altijd een goed woord. Zonder deze clubmensen kun je niets. Ik wil dan ook bijna zeggen, bedankt Westland Wil Vooruit en speciaal Silvia van der Voort, Wilma Wubben en Hein Wubben voor de goede zorgen. Als verslaggevend medium hebben we de hele dag gewerkt maar ook vooral genoten van jullie allemaal.

WP_20161001_046[1] Dan nog een woordje van dank en een zinnetje wat me bij is gebleven. Christa Nelck vertelt nog even op het podium in de microfoon ” Alle kinderen waren kanjers, niet alleen die op het podium ” dat is geweldig mooi om met deze woorden af te sluiten.

NK Mountainbike jeugd,

Het was fantastisch, heel erg bedankt voor deze mooie dag.