NK Nieuwkuijk nieuwelingen vrouwen en junior vrouwen

Vooraf heb ik helaas vast moeten stellen dat er met in totaal 18 jonge vrouwen in 2 klassen niet heel veel te vertellen is. Normaal ben ik niet zo negatief maar de opkomst op de wedstrijd van het jaar is ronduit mager te noemen. Dit is echt heel jammer meiden, waar zijn al die toppers die je overal ziet en hoort rijden ?

Nieuwelingen vrouwen

Bij de nieuwelingen vrouwen is het Zoé Mulder de topfavoriet die vanaf het begin de wedstrijd mee bepaalt. Larissa Hartog kan lange tijd in het wiel mee sluipen maar op een gegeven moment moet ook zei de rol lossen bij de Zeeuwse in Belgische dienst. Deze 2 jonge vrouwen betreden het podium op de hoogste plaatsen. Daphne de Vries is de gelukkige derde die mee op het podium kan met een hele degelijke wedstrijd.

De Junior vrouwen daar werd meer strijd verwacht om het podium en die was er eigenlijk vanaf de start al te zien. Kiki van Asselt, Manon Bakker, Lorena Peterman en Maaike de Heij laten er geen gras over groeien wie de sterkste vrouwen in deze wedstrijd zijn.Hannah van Boven kan het net niet waar maken om aan te sluiten en Celine Klootwijk kan het tempo ook niet helemaal bolwerken. Kiki van Asselt valt weg door een val en Manon Bakker heeft niet de benen die ze graag had gehad. Maaike de Heij laat er intussen geen gras over groeien en heeft besloten de kuierlatten te nemen en sluipt weg van de groep. Lorena Peterman dringt nog even aan maar moet toezien hoe Maaike de overwinning binnen trekt. Lorena komt als tweede over de finish en Kiki van Asselt is met haar derde plaats heel erg tevreden, dit nadat ze terug komt van een valpartij in de eerste ronde.