NK Sittard Amateurs en Masters 40+ en 50+

Dag 1 van de wedstrijden tijdens het Nk Mountainbiken in Sittard. De Masters 40+ en 50+ bijten het spits af gevolgd door de Amateurs. Vooral bij de Amateurs was er al 1 heel zeker van zijn zaak en ging de titel ophalen.

Micky van Empel kondigde bij de Amateurs op voorhand via zijn facebook al aan dat hij zijn motortje heel erg goed had afgesteld. Dat Micky dan ook nog die titel op gaat halen doet hij zeer goed. Het geaccidenteerde parcours is normaal gesproken ook een kolfje naar de hand van Daniel Prijkel die als Enduro rijder zijn hartje op kon halen gisteren. De tweede plaats was zijn deel. Thom van Riessen kon niet veel anders doen dan die derde plaats in beslag nemen.

1 Micky van Empel 2 Daniël Prijkel 3 Thom van Riesen

De Masters 40+. Altijd dien je rekening te houden met Maikel Govaarts. Hij is altijd goed op de kampioenschappen ( de rest van het seizoen ook hoor) maar de kampioenschappen hebben een speciaal plekje in zijn agenda. Maikel wint de titel voor 2019. Niels Boon is ook al een naam die je vaker terug ziet op de diverse podia. Niet weg te denken uit het wedstrijd gebeuren en een verdiende 2e plaats voor Niels. Ramses Bekkenk is de derde nooit weg te denken biker die bij de masters 40+ op het podium staat.

Masters 40+; 1 Maikel Govaarts 2 Niels Boon 3 Ramses Bekkenk

De Masters 50+ hebben met Patrick Jansen ook al een kampioen die op herhaling gaat. Patrick versmaad nooit een titel en is er altijd erg blij mee. De concurrentie kan voor de tweede plaats strijden. Tweede is Erik Willems en derde is Marcel Boschker. De oudgedienden, zo mag je ze wel noemen inmiddels zijn de oudste categorie maar er wordt nog gestreden als jonge honden.

Masters 2 50+ ; 1 Patrick Jansen 2 Erik Willems 3 Marcel Boschker