NK Veldrijden voorbeschouwing beloften U23 vrouwen en mannen

De beloften oftewel de U23-klasse is dit jaar bij de vrouwen een aparte wedstrijd. Op aandringen van Bondscoach Gerben de Knegt is dit gedaan. Internationaal zijn de beloften vrouwen ook een aparte categorie op de kampioenschappen. De mannen hebben hun wedstrijd dit jaar gezamenlijk met de Elite in verband met het kleinere Elite-startveld en de rechtstreekse uitzending van Ziggo sport.

Annemarie Worst, de grote kanshebster voor de Europese titel eerder dit jaar, is na een rustperiode weer helemaal terug. Yara Kastelijn is degene die Annemarie tegengas kan geven. Samen zijn deze 2 jonge vrouwen toch wel de favorieten voor de titel. Op hun lauweren rusten zal echter niet kunnen in deze kampioenswedstrijd. Eén foutje en de andere titelkandidaten zitten in je rug. Ceylin del Carmen Alvarado, Fleur Nagengast en Maaike de Heij zijn snelle vrouwen die het deze titelkandidaten erg moeilijk kunnen maken. Daarachter zie je dan weer Esther van der Burg, Karlijn Swinkels en Evy Kuijpers die op de loer liggen. De druk staat er bij deze vrouwen vol op. Het zal ook vorm van de dag en staat van het parcours zijn die mede bepalen wie er het podium gaan bevolken. Interessant is om te zien hoe de weersomstandigheden deze wedstrijd gaan bepalen. Er wordt het een en ander aan winters weer voorspeld met overdag boven de 0 graden. Natte zompige glijpartijen in het verschiet, wie is er dan het handigste op dit parcours. Flyer Annemarie Worst, de krachtige stijl van Yara of een andere vrouw die op de loer ligt.

Bij de mannen U23 ligt de strijd voor het podium open, maar de eerste plaats lijkt een prooi voor Joris Nieuwenhuis te worden. Leider in de wereldbeker, sterk gemotiveerd door de goede resultaten en het uitkomen voor zijn nieuwe ploeg maken hem beslist de te kloppen man. Sieben Wouters is de kampioen van vorig jaar, wat kan Sieben beginnen tegen Joris. Ook Sieben rijdt voor zijn nieuwe ploeg en wil natuurlijk wel wat laten zien. Tegenstand komt er voor het podium ook van Gosse van der Meer. Derde man van vorig jaar, maar inmiddels uitgegroeid tot een geduchte tegenstander. Kan de Friese leeuw zijn partijtje mee blazen zondag? Die verwachting is meer dan zeker. Erik Boer, Dylan Bouwmans, Jens Dekker, Marc Bouwmeester en Milan Vader, deze laten zich niet de kaas van het brood eten en zullen alle zeilen bij zetten voor een goed resultaat. Kan Roel van der Stegen dan toch net dat beetje meer zondag? Het zal een open harde strijd worden bij deze jonge honden. Veel kandidaten voor een mooie uitslag, veel kandidaten bij de eerste 10 die erg aan elkaar gewaagd zijn.

Deze beloften mannen rijden samen met de Elite mannen, rechtstreekse uitzending via Ziggo sport. We zijn vooral benieuwd hoe lang deze U23-mannen meerijden met de Elite. Hoe zal die strijd in een strijd nog verlopen.