NK Zaltbommel dag 1 Masters 40+ en Nieuwelingen meisjes

Het Plieger NK veldrijden in Zaltbommel heeft met de kleine klassen “Nieuwelingen tot Amateurs” voor het eerst in 3 jaar weer een volledig zaterdag programma. Offroadbikers.eu is er bij en ziet zometeen om Half 10 de aftrap van dit weekend met de Masters 40+

Bas de Bruin is de nieuwe kampioen bij de Masters 40+, 2 Leon Brouwer en 3 Rick van Gaalen.  Epische omstandigheden maar volgens Bas de Bruin beter dan vorig jaar in Hoogeveen. Vanaf de start is het 1 tempo aan proberen te houden. Leon Brouwer kon nog even in het wiel blijven maar de voorsprong groeide elke ronde gestaag door. Bas als eerste en getekend door de wedstrijd maar vrij vlug fit ogend. Leon Brouwer ook helemaal naar de vaantjes en bijna onherkenbaar. Rick van Gaalen die als 3e over de finish komt en ook zichtbaar blij is met die 3e plaats.

De Nieuwelingen meisjes hebben met Mae Cabaca de nieuwe kampioene voor 2023. 2e is Elena van der Veken en 3e Noi Moes. Voor de nieuwelingen meisjes is de wedstrijd op een wat ingekort parcours verreden met 2 ronden. Mae Cabaca maakt haar favorietenrol meer dan waar en neemt de trui mee naar Vlaardingen. Alle 3 de jonge dames vertellen dat het een zware wedstrijd was met veel lopen. Dit ook onder invloed van de constante regenval.