NL Cup mtb competitie voortvarend van start maar deelnemers blijven achter

De Nationale mountainbike competitie is het vorige weekend in Berlicum goed op gang geschoten. 310 mountainbikers gaven acte de presence bij de openings wedstrijd. Goede organisatie en een technische ronde die groter was dan verwacht. Berlicum heeft een status aparte als seizoensopener.

Burgh-Haamstede is de tweede wedstrijd uit de serie, de aantallen aan de startlijn zijn liefst 30% minder dan een week eerder in Berlicum. 205 bikers heb ik geteld, jongens en meiden, dames en heren mountainbikers, het is te weinig. Burgh-Haamstede staat zelfs bekend als een hele leuke ronde, hoogteverschil (85 hm per ronde) met zand en technischer dan je denkt. Waar zit hem dat in dat er een week later op een leukere ronde 30% minder mountainbikers komen. Dit is hopelijk niet de som van alle inspanningen die er afgelopen winter zijn geweest. Is het de afstand, het gegeven dat je naar Zeeland moet om een wedstrijd te rijden. Vertel, wat is het ?

Voor de komende wedstrijd in Oldenzaal staan er weer ruim 250 bikers op de startlijn. Is het dan wel afhankelijk van parcours of afstand die we af moeten leggen? Oldenzaal is dan al weer een kleine 15% meer deelnemers dan Burgh-Haamstede.

Hopelijk zijn het kleine groeistuipjes die door het seizoen heen opgelost gaan worden door grotere aantallen mountainbikers. Er zijn toch simpelweg wel meer licentiehouders in Nederland die mountainbiken als hoofd sport hebben. Waarom we nu al naar de aantallen kijken, kritisch blijven en volgen hoe het verloop is van de Nationale competitie,dat is denken wij wel belangrijk. Wij vroegen het ons gewoon af, geen kritiek naar wie dan ook maar gewoon even hardop denken. De mountainbike sport gaat ons aan het hart, ook wij doen zo veel als mogelijk is om het groter te maken.

Het enthousiasme is bij de bikers en organisatie’s en bij ons natuurlijk onverminderd groot. Hoe zal het gaan bij de eerste Beneluxcup over 2 weken in het Belgische Beringen ?