Nummerborden dienen zichtbaar te zijn volgens KNWU en UCI-regels

Via de jury van de KNWU komen twee berichten binnen en de vraag of wij dit willen plaatsen op de site om het onder de aandacht van de mountainbikers te brengen.

1. Nummerborden dienen ten alle tijden zichtbaar en in zijn geheel aan de voorzijde van de mountainbike te zijn bevestigd. Er wordt door sponsoren veel geld betaald en de jury kan op die manier altijd zien wie de desbetreffende renner is. Er is nog niet gehandhaafd, maar een gewaarschuwd renner telt voor twee. Laat je niet verleiden en behoudt het nummerbord in zijn originele vorm. Binnenkort kun je verwachten dat er renners voor de start uitgesloten worden van deelname als het nummerbord verknipt of verkleind is. Ook andere stickers dan de originele op het nummerbord plaatsen, is ten alle tijden verboden.

2. Licentie 2017 Vanaf 1 januari 2017 dien je ook in het bezit te zijn van de nieuwe licentie 2017. Heb je deze nog niet, dan loop je grote kans uitgesloten te worden van de wedstrijd. Hierin kwam het uitdrukkelijke verzoek dit door te geven aan de renners. Er gaat gehandhaafd worden.

Tot zover deze mededelingen vanuit de jury van de KNWU.