Ook de jeugdleden van Mtb Club Bar End actief in het Oostenrijkste Graz

De eerste 2dagen van het EK zitten er op en de Nederlandse ploegen doen weinig onder voor elkaar. Gister met de teamsprint waren ze uiteindelijk 21 23 en 25, Waarbij het team van de Driehoek uit Assen de snelste tijd hebben neergezet. Vandaag was de team relay ofwel een estafette. De startvolgorde was aan de hand van de uitslag van gister, dus ontstond er een Nederlandse rij op rij 5.

                    

Pim is gestart voor de driehoek, Morris voor het team MAC daddy en Bart reed voor team Bar End de start. Pim was heel goed weg en kwam rond plek 10 voorbij na de startlus een hele knappe prestatie. Morris en Bart hadden wat oponthoud in de start door een valpartij, maar beide reden een strakke wedstrijd en gaven het stokje over aan de dames bij hen in het team. Annemoon van Dienst en Luna Cnossen waren de tweede renners. Pim Funken gaf het stokje over aan Miguel van Tintelen. Luna weet zich goed te handhaven tussen het geweld. en geeft maar een paar plekjes weg. Miguel en Annemoon hebben het iets zwaarder en zakken verder naar achter.

                       

De laatste renners staan met smart te wachten om ook hun ronde te rijden. Rens Teunissen van Manen voor Bar End rijd een dijk van een tijd en komt als 23ste over de finish Bar End is hiermee vandaag de snelste. Chris van Dijk van de MAC Daddy’s weet nog veel renners in te halen en komt als 42ste over de finish. De driehoek zit er tussen en komt als 31 ste over de finish.

Foto’s en tekst via Inez Cnossen van MTB club Bar End  waarvoor onze dank