Openingswedstrijd GP Kivada Berlicum mooie wedstrijden met mooie winnaars

De openingswedstrijd GP Kivada in Berlicum was weer een mooi begin van de Nationale competitie mountainbiken in Nederland. Engelenstede heeft mooie singlestracks met rechte stukken, technisch gezien niet bizar moeilijk maar wel door de meeste bikers gesmaakt als begin van de competitie. Traditie in ere houden is ook in het mountainbiken niet verkeerd.

Maikel Govaerts winnaar Masters 40+

De eerste wedstrijden van de dag waren die van de masters 40+ en 50+, Maikel Govaerts en Micha de Vries die er geen gras over lieten groeien. Rick van de Hanenberg die de wedstrijd opende en even later even in de parking met lint in zijn wiel stond, een klein stuurfoutje met gevolgen. Micha en Maikel die na een lange blessure en revalidatie periode weer fris en fruitig aan de start stonden. Maikel wint de wedstrijd bij de 40+ en is gelijk terug aan het front. Micha de Vries tweede en Mark Schepp derde. 57 finishers in deze klasse is een dikke chapeau.

Gert Stappenbelt winnaar Masters 50+

De 50+ hebben met Gert Stappenbelt weer een biker terug die even een jaar geen mtb heeft gedaan. Mooie overwinning voor deze nestor met een drukke baan. Jos Bogaerts wordt tweede en Benny Gankema is de derde man op het podium. Eindelijk ook een eigen klasse en ons bereikten veel geluiden van 50+ bikers die weer terug een licentie aan willen vragen. Mooie klasse met mooie ervaringen. Ook hier vandaag al 27 finishers.

Podium Amateurs/ sportklasse

De amateurs maakten er een mooie show van vandaag. Favoriet voor de zege Micki van Empel moest van ver komen maar zag zijn inspanningen wel beloond met de overwinning. Edwin Geerdink wordt hier tweede en weer een andere favoriet voor eremetaal Liwald Doornbos derde. Ook hier 44 gefinishte rijders.

De Masters 30+ hebben met Christian de Graaff ook weer een winnaar terug met een lange weg van herstel achter zich. Lennart van Houwelingen pikt de tweede plaats mee en Gody Jacobs onze Belgische biker neemt plaats 3 mee terug naar huis.

Eerste 3 Nieuwelingen.

De nieuwelingen hebben met winnaar-veelvraat Luke Verburg ook een man terug die het mountainbiken hoog heeft staan. Ik heb een nieuwe fiets en moet nog een beetje wennen, Ben ook net terug van mijn winterperiode, nou nou het was wel gas geven met Luke. Op korte afstand gevolgd door Milan Ziemerink die uiteindelijk de rol moest lossen bij Luke. Perry Wit is de derde die hier over de finish bolt. Allemaal 2e jaars nieuwelingen, bijzonder om te vermelden is eerste jaars nieuweling Twan van der Drift die achteraan moet starten en vierde wordt vandaag. Die had ik graag op de eerste startlijn willen zien staan. 59 finishers bij de nieuwelingen.

Podium Junioren.

De junioren hebben met de tweeling van Team Rebel een bijzonder stel bikers in de categorie. De laatste wedstrijd op de rol, 5 minuten na de Elite. Overgekomen van de Nieuwelingen gaan de gebroeders van Dijke gewoon door met winnen. Tim van Dijke wint de wedstrijd, thuisrijder Gijs Pennings gaat dan toch mooi die tweede plek ophalen. Derde plaats is Carlo van de Berg die ook in het crossen zijn mannetje stond. 37 starters hier en veel kleine gevechten met elkaar in deze wedstrijd. Aantrekkelijke wedstrijd die voor de Beneluxcup wedstrijden nog uitgebreid wordt kwa deelnemers met de buitenlandse rijders.

Podium Elite/Belofte mannen.

De laatste wedstrijd van vandaag zijn de Elite mannen, een mooi startveld. Graag hadden we wel gezien dat BV een Milan Vader ook mee doet, gezien zijn programma zal dit beperkt zijn in Nederland. Er waren wat afmeldingen van bv Guus Olde Monnikhof en Jeroen v Eck wegens ziekte of te ziek geweest. Erik Groen, Frank Beemer de jarige Hans Becking, Jeroen Boelen, David Nordemann, Gerben Mos, Marc Bouwmeester. Allemaal toppers die vandaag afgezakt waren naar Berlicum om hun kunsten te vertonen na een lange winter. Dat er een strijd zou komen tussen Hans Becking, Frank Beemer en Erik Groen was verwacht. Dat de strijd na pak hem beet 3 ronden beslecht was in het voordeel van Hans Becking geeft aan dat Hans erg goed was vandaag. Hans Becking wint deze GP Kivada. Erik Groen en Frank Beemer hadden het nakijken en hebben samen de hele wedstrijd verder uitgereden voor plek 2 en 3. David Nordemann maakte een kleine slipper in ronde twee en kon niet meer terug keren. Jeroen Boelen liep op enig moment David bij en dacht voor plek 4 vertrokken te zijn.  David eindigde dan toch nog voor Jeroen op plek 4. Jeroen Boelen op de vijfde plaats.