Overtuigende overwinning van Rebecca McConnell in Albstadt

Een behoorlijk groot veld vrouwen worden half 12 weggeschoten voor hun wedstrijd. 83 in getal en na de verzorgingspost is het gelijk aansluiten in de rij op de singletracks. Als je te ver vanachter zit ben je al gelijk op achtervolgen aangewezen.

Lotte Koopmans en Anne Tauber.

McConnell, Terpstra, zijn degene die de eerste klim aanvoeren en het gaat hard omhoog. Vandaaruit komt het via de startlus op het parcours en is de strijd erg hard en snel. dit is wat een droog parcours in Albstadt altijd aflevert. Terpstra, Tauber, Koopmans en Von Berswordt dienen hoe dan ook mee te gaan. Iets verder naar achteren zitten Emeline Detilleux en Alicia Frank. Daar weer achter en met pech in de eerste ronde is het Fabienne Schaus die als laatste de race weer aanvangt.

Vanaf Ronde 2 zien we al een lichte voorsprong voor McConnell samen met Jenny Rissveds. Ronde na ronde wordt deze voorsprong uitgebouwd. Achter de 2 koplopers zijn er een paar kleine groepjes die constant stuivertje wisselen. Uiteindelijk is het McConnell die met groot machtsvertoon weg rijd bij Jenny Rissveds. McConnell solo over de finish met op 48 sec Jenny Rissveds als 2e. Mona Mitterwalner wordt dan 3e, Loana Lecomte 4e en Alessandra Keller 5e.

Eerste Nederlandse is dan toch Anne Terpstra op plaats 8. Lotte Koopmans had nog af te rekenen met een lekke band en wordt 35e, Anne Tauber 37e. Sophie von Berswordt is uitgevallen en we weten voor nu niet waarom. Emeline Detilleux wordt 47e, Alicia Franck wordt 64e. Fabienne Schaus tenslotte is 71e geworden.