Overwinning Bas Peters van MijnBad-Liv/Giant in Drenthe 200

De Drenthe 200 is in een overwinning geeindigd voor het MijnBad-Liv/Giant team. Bas Peters en Roel Verhoeven die in een sprint a deux uitmaakten wie als eerste over de finish kwam. Tot een sprint kwam het niet echt maar Bas Peters pakt de overwinning. Roel Verhoeven tweede en Gerben Mos die de derde plaats mee neemt.

Bas Peters die de laatste 30 km de sterkste van de twee bikers van het MijnBad-Liv/Giant is neemt dus de overwinning mee naar huis. Roel Verhoeven die blij de tweede plaats in neemt, op sleeptouw genomen door Bas die dan ook terecht de overwinning neemt. Gerben die een foutje maakte en de twee vooraan gingen er op kousevoeten vandoor. Gerben Mos die als derde over de finish komt. Het commentaar van Gerben de Mos na de finish, de wedstrijd was net 25 km te lang. Wel een mooi podium voor deze wedstrijd met gekende mannen van de lange adem. Een mooie droge wedstrijd maar die 200 km hakken er uiteindelijk wel in. Marc de Maar is dan de vierde die over de finish komt, nu nog in zijn Roompot shirt maar volgend seizoen rijdend voor Team Grinta. Adriaan Botma is de vijfde die de finish passeert.

Winnaar Onno Reijnhout van de 2015 editie komt op de 6e plaats binnen, helemaal gesloopt door het parcours en wel een beetje moe volgens eigen zeggen. Tevreden is Onno wel en op een kleine 110 km had hij even een dip en moest ze laten gaan. Het parcours is vergeleken met vorig jaar erg droog en goed berijdbaar.