Pauliena Rooijakkers voegt weer een Nationale titel aan haar palmares toe in Castricum

Het NK Beachracen in Castricum is alweer een overwinning geworden voor Pauliena Rooijakkers. Yvonne de Jong wordt tweede en Willemiek Meinders wordt derde in een wedstrijd waar heel weinig vrouwen aan de start stonden bij de licentie houders.

De vrouwen hebben een aparte start 5 minuten na de mannen maar op een korte maar leuke ronde net als vandaag worden ze al snel ingelopen door de mannen. Een stukje koersvervalsing ligt dan op de loer. Yvonne de Jong heeft 4 ronden het heft in handen om de titel te pakken maar moet in de laatste ronde Pauliena Rooijakkers toch laten gaan. Pauliena die solo naar de finish rijdt in de laatste ronde heeft dan toch weer die Nationale titel te pakken. Yvonne de Jong wordt tweede en kan haar frustratie bijna niet verbergen. De hele wedstrijd het gevoel dat ik kan winnen en dan nog tweede worden. Willemiek Meinders wordt vandaag derde in deze wedstrijd.

dav

Er was een chaotische inschrijving via de KNWU aan deze wedstrijd vooraf gegaan. Dit heeft er voor gezorgd dat er verschillende vrouwen niet in konden schrijven op de zoals zei hadden gedacht laatste dag Dinsdag 27 Febr 23.00 uur zoals op veel sites stond vermeld. Internet is snel, maar heeft zeker zijn beperkingen. Via de KNWU site inschrijven was Maandag 26 Febr 24.00 uur de laatste kans. Hier is een schone taak weggelegd voor de diverse webmasters en IT afdelingen om dit eindelijk eens goed voor elkaar te krijgen en op elkaar af te stemmen. Nu stonden er een aantal kansrijke vrouwen die niet mee mochten doen, dit wierp heel veel frustratie en wrok op en dat is jammer richting alle belanghebbenden. KNWU neem deze handschoen op en beslis bij twijfel in het voordeel van renners, dan kan er nog veel goed gemaakt worden. Wie of waar in dit geval een schuldvraag ligt laat ik in het midden, doe er wat mee is de boodschap van iedereen.