Pechduiveltje achtervolgt Nederlandse bikers tijdens Volcat BTT in Spanje

Twee dagen speelde de pechduivel een rol in de resultaten van de Nederlandse mountainbikers in Spanje. De Volcat BTT een 3 daagse etappe wedstrijd in het Spaanse achterland van Barcelona heeft in ieder geval wat je zoekt als mountainbiker. Technische trails en veel klimwerk in een van de oudste meerdaagse wedstrijden in Spanje.

Hans Becking van het DMT team die met Tiago Ferreira als kopman daar in actie is heeft de eerste dag veel pech gekend en wordt compleet opgeblazen na de eerste klim 6e, de tweede dag na een lange achtervolging weer 6e. Niet waar Hans op hoopte en vandaag tijdens de laatste dag hoopt hij een en ander goed te kunnen maken.

Thom Bonder van het Mijn Bad-Liv Giant team heeft ook een pechvolle tweede dag. Na plaats 26 in de eerste etappe heeft technische malheur hem terug geworpen op dag twee. De 28e plaats is zijn deel en hij bleef met goede benen op zijn honger zitten. Thom heeft ook de derde dag nog om een en ander recht te zetten.

Bart de Vocht heeft na een eerste dag met een 12e plaats een mooie uitgangspositie, dag 2 is met een 2e plaats fantastisch verlopen voor de Scott-Goeman mountainbiker.

Marc de Maar was op dag 1 29e en op dag 2 19e. Sterk verbeterd met nog 1 dag te gaan zijn er mogelijkheden voor een hogere klassering.

Remco Smits op dag een 43e en op dag twee 88e in de wedstrijd.

Erno MccCrae op dag een 35 en op dag twee 39.