Pidcock wint met machtsvertoon de Worldcup van Albstadt

121 tot op het bot gemotiveerde mountainbikers staan aan de start. Alleen al in de finishstraat tijdens de start aangemoedigd door honderden mensen en liefhebbers. Albstadt delivers heet dat, de heksenketel is compleet zoals dat alleen in Albstadt kan gaan. Wie gaat hier winnen en de bloemen ophalen om aan zijn moeder te geven op deze Moederdag 8 Mei 2022 ??

Thomas Pidcock

Vanuit de start ook hier een ziedende race naar de eerste bocht achter de verzorging. alles wat je er uit kan persen om te zorgen dat je daar niet te lang stil staat. Alles is goed weg en de wedstrijd wordt al gelijk hard gemaakt. Daan Soete, Eli Iserbyt zijn goed mee, daar vlak achter Jens Schuermans en Pierre de Froidmont en daar weer vlak achter David Nordemann. Ronde na ronde gaat het verder en harder om het verschil te maken. Vanaf einde ronde 2 komt er een duidelijke schifting en weer een ronde verder de afstanden onderling wat verder uit elkaar.

Een groepje met OA Pidcock, Shurter, Carrod, Dascalu die ook nog eens lek heeft gereden heeft zich al afgescheiden. Een ronde verder is het Thomas Pidcock die de kuierlatten neemt en in een mum van tijd 48 sec voorsprong op heeft gebouwd. Thomas Pidcock kan nu de wedstrijd onder controle houden en komt solo aan de finish met uiteindelijk 20 sec voorsprong op 2e man Nino Shurter. Shurter tweede die op zijn beurt weer Vlad Dascalu voor kan blijven. Titouan Carrod vierde en David Valero Serrano vijfde.

Wat met de Belgische en Nederlandse rijders ? Pierre de Froidmont de eerste Belg die vanaf de 41e plaats naar plaats 12 in de wedstrijd rijd. Mooie prestatie van Pierre wat ook aangeeft dat de uitslag in Brazilië geen toevaltreffer was. Een toprijder er bij uit België. Jens Schuermans die ondanks pech, zijn ketting was er af op het voorblad en het koste hem tijd om dat goed te krijgen een 21e plaats in de wedstrijd bezet. ook Jens heeft er de hele wedstrijd goed in mee kunnen doen en was ondanks de pech content over zijn wedstrijd.

Op de 38e plaats Daan Soete, zijn eerste wedstrijd en dan gelijk een Worldcup in Albstadt. Daan verteld ons dat het een zware wedstrijd was waarin hij in de eerste ronde mee kwam en toen zijn eigen tempo heeft gezocht. Zelf zegt hij in de afdalingen nog te kort te komen wat op de loopstukken weer ingehaald moest worden. Wel een puike wedstrijd van Daan. Op de 43e plaats tenslotte David Nordemann die ook van een 69 startplek af moest komen. Het bleef er bij David de gehele wedstrijd goed uitzien en dat resulteerde in zijn 43e plaats vandaag. Na de blessure die David heeft gehad weer een goede prestatie op de weg terug.

Erno McCrae die vanaf plaats 119 moet komen kan zich in dit geweld naar de 87e plaats toe rijden. Ook Erno heeft een solide wedstrijd gereden met een goed resultaat.

Eli Iserbyt is na de 3e ronde afgestapt.