Pierre de Froidmont schud flink aan de boom en wint de 3 Nations cup in Beringen

Vanuit de start is het de Habitat trein die het veld aanvoert, gevolgd door alle andere toppers. In de tweede ronde is het Merida Wallonie rijder Pierre de Froidmont die aan de haal gaat en nooit meer terug gezien wordt. Pierre wint deze wedstrijd, Jens Schuermans is tweede en Ruben Scheire derde.

Podium Elite-Belofte

Winnaar Pierre de Froidmont

Vanuit de start zoals gezegd de Habitat trein Kevin Panhuyzen en Milan Vader die het veld aanvoeren, gevolgd door OA Bart de Vocht, Ben Zwiehoff, Pierre de Froidmont en alle andere toppers. Kevin Panhuyzen moet afrekenen met een lekke band en de rol lossen, een zeer sterk optreden wordt hiermee voortijdig in de kiem gesmoord. Milan Vader zakt door het veld rond plaats 10 gedurende wedstrijd. Pierre de Froidmont ontbind in de tweede ronde zijn duivels en klimt aan een moordend tempo wat niemand kan volgen. Pierre gaat een lange solo voor de overwinning doen en slaagt in zijn opzet. Zeer sterk van de man die in zijn Junior tijd echt wereldtop was, nu weer een goede winter en hiermee komt zijn talent weer boven drijven. Jens Scheurmans is samen met Ruben Scheire in staat in de laatste halve ronde Ben Zwiehoff te achterhalen en ter plekke te laten. Jens Schuermans dus een mooie tweede plaats. Ruben Scheire die elke ronde de moeilijke stukken mijd en via de chicken way zijn weg zoekt wordt derde. Ruben rijd momenteel veel op de weg en erkend dat Beringen dan net een brug te ver is. Toch zeer goed om dan derde te worden. De vierde plaats nu voor Duitser Ben Zwiehoff die hier wel vrede mee kan hebben. David Nordemann de sterke U23 biker uit het team CST-Sandd-AE rijd gestaag naar een vijfde plaats. Mooie prestatie van David die zeker navolging gaat vinden in de volgende wedstrijden. Bart de Vocht die lange tiojd op een mooie plaats voor in het veld rond reed ziet zijn goede plaats verdampen door een losgelopen shifter die in de pits aangedraaid moest worden.

Jens Schuermans

Ruben Scheire

Mooie wedstrijd gezien, goede mountainbikers aan de start op een mooi parcours. De blikken na de finish spraken boekdelen over het afzien in deze wedstrijd. De verhalen na de finish zijn vaak verhelderend over hoe het ging in de wedstrijd. Op naar 3 Nations Cup 2 in Saalhausen.