Pierre de Froidmont eerste Belg en Milan Vader eerste Nederlander bij U23 WC Stellenbosch

De kop is er af voor de U23 mountainbikers. De eerste Mercedes Benz WC wedstrijd in het Zuid Afrikaanse Stellenbosch is gewonnen door Petter Fagerhaus, Ben Oliver tweede en de derde plaats is voor Neilo Perrin Ganier.

Opvallende resultaten ook voor de Belgische en Nederlandse mountainbikers. Pierre de Froidmont die in zijn Junior tijd excelleerde op de WC parcoursen laat weer van zich horen. Een zeer mooie 5e plaats voor de U23 biker uit het team van Merida-Wallonie. Milan Vader kan het tot een 11e plaats brengen, op naar de volgende wedstrijd voor de Habitat biker.

David Nordemann CST-Sandd-AE heeft dan niet het geluk aan zijn zijde vandaag.

David over zijn wedstrijd; “Ik ben niet geheel tevreden over mijn wedstrijd vandaag in Stellenbosch. Door een slechtere start ging het wat minder maar ik kon goed doorschuiven naar voren toe. Op plek 7 aangeland heb ik materiaalpech gehad en daardoor uiteindelijk terug gevallen. Doordat ik mijn ritme kwijt was na de stilstand in de materiaalpost heb ik niet meer kunnen doen dan tot de 13e plaats te komen. Ik had eerlijk gezegd wat beter verwacht maar slecht is het zeker niet”

Wout Alleman ( Scott Goeman) kan na een aanvankelijk heel erg goede start zijn positie niet vasthouden en valt terug naar de 18e plaats in de wedstrijd.