Profixx Swiss Bike Cup in Leukerbad

De Profixx Swiss Bike Cup is dan een mooie wedstrijd om weer een beetje in het ritme te komen na de lange tijd zonder wedstrijden. Altijd mooie geaccidenteerde parcoursen in Zwitserland. Ook deze is een juweeltje en vergt het uiterste van de mountainbikers. Dat zoiets niet altijd goed gaat heeft Annemarie Worst aan den lijve ondervonden, een operatie was nodig om alles weer in het gareel te krijgen. De eerste grote blessure voor Annemarie.

Sophie Von Berswordt.

Bij de Elite Vrouwen staan 4 Nederlandse vrouwen aan het vertrek waarvan eerder genoemde Annemarie Worst uit de wedstrijd is gevallen. Een mooi en sterk startveld met enkele wereldkampioenen aan de start en het zal een opgave zijn om goed te scoren hier. Sina Frei, Jolanda Neff en Loana Lecomte maken het podium. Eerste Nederlandse is Sophie von Berswordt die een bekeken en sterke wedstrijd heeft gereden. Met de 13e plaats is ze tevreden over haar eerste wedstrijd. Tweede Nederlandse is de voor de Olympische spelen genomineerde Anne Tauber op de 15e plaats. Derde Nederlandse die we ook vaak terugvinden in het buitenland is Romana Carfora met een 42e plaats tussen al deze sterke rijdsters. Helaas geen Belgische mountainbikester aan de start.

De Junior cup is erg sterk bezet en geeft een goed beeld van hoe het er in een wereldbeker aan toe kan gaan. In deze categorie een mooie prestatie van Tom Schellekens met een 26e plaats in een zeer zwaar bezette wedstrijd. Omar Koudijs vinden we dan terug op de 88e plaats. Onze Zuiderburen doen het met Jarne van der Steen erg goed op de 10e plaats. Brice de Deurwaerdere op de 36e plaats. Geen grote aantallen rijders maar wel goede plaatsen in de wedstrijd.

Wat er verder van de Elite mannen is te vertellen, Nino Schurter, Mathias Fleuckiger en Jordan Sarrou laten zich opmerken met een podium. Martins Blums uit het team van Manager bart Brentjens doet dan goede zaken met een 4e plaats na zijn kampioenschaps titel in zijn thuisland.

Volgende wedstrijd die komend weekend op de kalender staat is Granichen, hopelijk veel Nederlanders en Belgen aan de startlijn.