Puck Pieterse en Erik Groen prolongeren hun titels

Het NK Streetrace in Goirle is een vrijwel jaarlijks terugkerend spektakel. Veel starters en er is weer die Nederlandse titel te veroveren. Puck Pieterse en Erik Groen hebben allebei hun titel geprolongeerd.

De start is een beetje chaotisch met een bocht na 50 meter en gelijk de zandbak. Het verschil is al geboren en aanvallers van het eerste uur zijn degene die ook de wedstrijd hard maken. Kyle Achterberg, Micki van Empel, Erik Groen en Mick van Dijke hebben de knuppel in het hoenderhok gegooid en de wedstrijd is meteen hard. De voorsprong loopt zienderogen uit en het tempo ligt erg hoog. Zoals het er uit ziet gaat het op de laatste paar rondes aan komen. Micki van Empel heeft de rol moeten lossen en is slachtoffer van het zeer hoge tempo. Al stuivertje wisselend gaat het met Achterberg, van Dijke en Groen richting de laatste ronde. Kyle Achterberg ziet zijn kans schoon en versnelt uit de zandbak en is zowaar weg. Groen en van Dijke achtervolgen. Dan slaat het noodlot toe voor Kyle Achterberg, de ketting door de midden en de titel vervlogen. Erik Groen en Mick van Dijke gaan het onder elkaar uitmaken. Het laatste rechte eind en Erik Groen komt als eerste de bocht uit. Een lange felle sprint en Erik wint de wedstrijd. Mick van Dijke tweede en Micki van Empel krijgt dan de mooie derde plaats.

Bij de vrouwen is of was het de vraag wie Puck Pieterse gaat verslaan. Haar reputatie snelt haar vooruit en waar ze aan de start staat is Puck vaak de te kloppen vrouw. Ook nu is het vanaf de start Puck Pieterse die al na 1 ronde orde op zaken stelt. In de achtergrond is het Lotte Koopmans de lang de tweede plaats bezet houd en lang redelijk goed in het spoor van Puck kon blijven. Lotte wordt echter bijgehaald door Aniek van Alphen. Puck Pieterse heeft ook nog af te rekenen met een onwillige ketting. In de achtergrond is de echte strijd om het podium ook beslecht en is het alleen de vraag wie op welke plaats komt te staan. Puck Pieterse wint afgetekend, Aniek van Alphen is tweede en Lotte Koopmans derde.