Puck Pieterse nieuwe Nederlands kampioene streetrace bij de vrouwen

2e Pinksterdag is inmiddels al jaren synoniem met de streetrace in Goirle. Ook vandaag is daar weer dat bekende evenement met eraan gekoppeld het Nederlands kampioenschap Streetracen. Puck Pieterse wint de wedstrijd en is de nieuwe kampioene, Maaike de Heij is tweede en Lizzy Witlox derde.

Wat een vuur heeft deze jonge vrouw in haar benen, als je haar ziet rijden dan straalt dat een en al power uit. Wilskracht ook en dat brengt Puck Pieterse vandaag de nationale titel in deze discipline van het mountainbiken. Vanuit de start aan de leiding en gelijk de druk vol op de tegenstanders. Er was vandaag geen kruid gewassen tegen Puck en ze wint de titel met grote afstand.

Maaike de Heij kan tot de laatste ronde mee strijden voor dat podium en die tweede plaats. Een klein groepje van drie heeft de overige podium plaatsen in handen. Met een gelukje in de zandbak kan Maaike de tweede plaats overnemen en nog een klein stukje weg rijden. Maaike voor de tweede plaats met gepaste afstand op Puck.

Lizzy Witlox kan in de laatste ronde haar strijd met Lotte Koopmans in haar voordeel beslissen. Een derde plaats die uit haar tenen komt maar wel die begeerde plek en een bronzen medaille voor de Eindhovense. Een zware en snelle wedstrijd zo vertelt Lizzy ons en Puck was eigenlijk de eerste ronde al verdwenen.