Puck Pieterse tweede, Fem van Empel zeven bij de U23 vrouwen

De U23 vrouwen die met vele goede rijders aan het vertrek staan. Ook van Nederlandse zijde 6 vrouwen aan de staart waaronder favorieten Puck Pieterse en Fem van Empel. ook waren in deze categorie de ogen vooral gericht op Line Burquier. Van Belgische zijde stond alleen Britt Segers aan de start.

Puck Pieterse die gelijk vanuit de start haar ambitie kenbaar maakt en in de eerste ronde knap 20 sec weg is gereden van het veld. Vanaf de 2e ronde komt Line Burquier er bij en is het al duidelijk dat de strijd tussen deze 2 rijdsters zal gaan. In de 2e ronde is het ook Fem van Empel die af heeft te rekenen met een lekke band en veel plaatsen moet laten. Romana Carfora en Rosa Van Doorn die hun partij goed meeblazen. Wat verder naar achteren ook nog Fenna Hoegee en Dirkje Cox.

Puck Pieterse wordt geremonteerd door Line Burquier en kan voor de 2e plaats gaan zorgen. Line Burquier die het wint in het klimmen met haar zeer lichte en opvallend afgetrainde lichaam. Geen kruid tegen gewassen vandaag en Puck Pieterse feliciteerd haar van harte na de finish. Fem van Empel kan met een uitstekende wedstrijd terug rijden naar de 7e plaats. Romana Carfora 37e en Dirkje Cox 48e. Fenna Hoegee wordt 61e en Britt Segers wordt 62e. Rosa van Doorn was nog gevallen in de laatste ronde en heeft een DNF staan.

Al met al een mooie wedstrijd met veel kleine schermutselingen onderling tussen de groepjes.