Ramses Bekkenk is de held van Merida Dutch cross country

Een mooi idee wat daadwerkelijk ten uitvoer is gebracht “Merida Dutch cross country” een getimede prestatie tocht van noord naar zuid in Nederland. Van Schiermonnikoog naar Vaals, Ramses Bekkenk leek het wel een top idee en dacht “deze wil ik winnend afsluiten” .Ramses traint er voor en gaat hem ook daadwerkelijk winnen. Is met de aftrap van deze mooie tocht een traditie geboren die elk jaar meer navolging gaat vinden bij mountainbikers.

WP_20160612_051

Ramses Bekkenk gaat met de overwinning aan de haal, Jody Tesselaar wordt tweede en Henk Bos wordt derde. Lang zag het er naar uit dat deze drie toppers het in de allerlaatste kilometers uit gingen maken. Bij vlagen werd er ontzettend hard gereden en er stonden regelmatig hoog in de dertigers of zelfs 40 km op de teller. Henk Bos moet de rol in de nacht lossen door een spaak die zijn tubeless wiel vernield, een binnenband er in kost nu eenmaal tijd.

“Henk verteld dat hij blij was een hoofdlamp op te hebben in de nacht, nu ging de band vervangen nog redelijk snel. De achterstand was echter al opgelopen en dat maak je niet meer goed”

WP_20160612_025

Henk Bos dus uit de kopgroep, Ramses en Jody gaan nu samen verder en net voor de laatste post in Schinveld moet ook Jody de rol lossen bij Ramses. Ramses komt als eerste in de pauze plaats gevolgd op enkele minuten door Jody Tesselaar. De verplichting is er om een half uur rust te nemen en dan weer verder te gaan. De laatste kilometers (32) naar Vaals zullen ze allebei dus alleen af leggen.

“Jody vertelt, Ramses reed gewoon veel harder omhoog dan ik zelf en dat kost me de aansluiting. Richting het laatste stuk word het voor mij nog echt bikkelen”

WP_20160612_008

Ramses Bekkenk die vanaf de laatste verzorging in krap 1.20 uur de 32 km aflegt. Wat een bikkel en topper om dit dan nog te kunnen doen. Ramses heeft ook echt zijn zinnen gezet op dit evenement en er hard voor getraind, gemiddeld over de ruim 440 km ongeveer 24.5 km per uur. WOW dat is echt een mega prestatie van deze held van Merida Dutch cross country.

“Volgens Ramses was het binnen rijden van de post in Apeldoorn wel een heel gaaf moment van de nacht. Achter binnen rijden en dan door de showroom naar de rustplaats die hier was ingericht. Wat een mooi en fijn gevoel gaf me dat”

Met meer dan 300 deelnemers is deze eerste tocht echt zeer goed geslaagd. De organisatie kan dit weekend als zeer goed in de boeken zetten, de breedte sport is weer een super gaaf evenement rijker. Zeker gaat dit navolging vinden en kunnen er weer mooie prestaties bijgeschreven worden door de deelnemers.

WP_20160612_034 WP_20160612_028