Regen bepaald mede de XCC race’s tijdens WC in Nove Mesto

De regen is spelbreker of juist een extra dit weekend in Nove Mesto. Dat het niet zonder gevaar is heeft Pauline Ferrand Prevot aan den lijve ondervonden door een erg ongelukkige val. Het loopt gelukkig goed af voor de Francaise maar het zag er niet fris uit. De tweede XCC was er een die de boeken in kan als erg nat en slipperig. Haley Batten en Mathieu van der Poel die de overwinningen claimen in een titanen strijd op het glibberige parcours. Een parcours ook wat veranderd was ten opzichte van andere jaren.

Bij de vrouwen zoals gezegd de Amerikaanse Haley Batten die de vlag laat wapperen en het beste uit de glijpartij komt. Loana Lecomte op plaats 2 en Jenny Risveds op plaats 3. De eerste 3 komen onderling solo aan de finish wat al aangeeft dat het een kleine slijtageslag was. Nederlandse Anne Tauber finished op plaats 10 en Anne Terpstra op plaats 11 wat de 2e startrij geeft op Zondag tijdens de XCO. Sophie von Berswordt op plaats 21 wat 3e startrij betekend. Mooie plaatsen voor de Nederlandse vrouwen en vooraan in het pak wat op zondag nog wel eens goed uit kan pakken als het blijft regenen.

Bij de mannen een titanenstrijd tussen Tom Pidcock en Mathieu van der Poel. Deze wordt beslist in de laatste rechte lijn en Mathieu haalt het voor de 1e plaats met aan halve lengte voorsprong in de sprint. Tom Pidcock op 2 en Jordan Sarrou op plaats 3. Milan Vader finished op plaats 19 net achter Jens Schuermans die plaats 18 in beslag neemt. Nederland en België gebroederlijk naast elkaar bij de start opstelling op de 3e rij.