Remco Smits pakt tweede overwinning bij Groesbeek bike festival XC 150 minuten

Remco Smits de Veghelse mountainbiker pakt in Groesbeek zijn tweede overwinning. De XC wedstrijd van 150 minuten was een prooi voor de rijder van het Olympia Cycli mtb team. Micha Gankema van Grinta mtb team wordt tweede en Roy beukers wordt derde.

De start was een goede en die weet hij het om te zetten in een mooie solo de laatste ronde en zo zijn tweede overwinning van dit seizoen binnen te halen. Offroadbikers.eu vroeg de drie podium mannen hoe hun wedstrijd was geweest.

Remco Smits, Na een goede start kom ik aansluiten met de kopgroep van 5 man. De eerste ronde heb ik rustig aan gedaan om mijn tempo te vinden, na deze te hebben gevonden heb ik de kop genomen en werd het groepje steeds kleiner. Aan het eind van de wedstrijd reden Micha Gankema en ik samen naar de finale toe. Ik maakte nog een schuiver en moest terug rijden naar Micha. In de laatste ronden kon ik weer aansluiten bij Micha en wist ook gelijk door te rijden en reed de laatste ronde solo naar mijn tweede overwinning toe”

Micha Gankema lijkt een wat mindere periode hier af te sluiten door een mooie tweede plaats mee te pakken. Remco was te sterk maar een tweede plaats telt evenzeer als heel mooie resultaat.

Micha Gankema, In het begin had ik moeite het goede ritme te vinden op deze zware maar mooie ronde. Na enkele rondes alleen op plek twee kwam Remco bij mij en zijn we samen op jacht gegaan naar de koploper ( Irjan Luttenberg) Eenmaal met drie ontstond er een valpartij tussen Remco en Irjan, waarna Remco en ikzelf overbleven. Na 1.5 uur koers maakte Remco een foutje en kon ik alleen weg rijden. Remco was echter snel terug en ging de laatste ronde solo naar de overwinning. De tweede plaats daar was ik wel erg tevreden mee vandaag”

Roy Beukers, heel erg lang in de lappenmand gezeten en weer terug aan het front. Hij kan zijn geluk niet op dat nu al een derde plaats werd gehaald.

Roy Beukers, de wedstrijd begon in de regen. Dit maakte samen met het mooie parcours en de zware klimmen met technische afdalingen bijna on Nederlands. Goed om te zien dat dergelijke parcoursen nog steeds aanwezig zijn in Nederland en dat er organisaties zijn die hier hun wedstrijden plannen. Na een wat mindere eerste en tweede ronde lag ik rond plaats 8 en het tempo lag echt hoog. In ronde drie kwam ik er een beetje meer doorheen en voelden de benen ook beter. Op een geven moment kom ik rond de 20 sec te rijden op Remco en Micha. De zware wedstrijd begon echter ook zijn tol te eisen bij mij. Het beste was er af en ik heb hard moeten knokken voor die derde plaats te behouden. Dat het gelukt is kwam ook wel een beetje onverwacht na een lange tijd out, tevreden keerde ik weer huiswaarts”