Riejanne Markus zorgt voor een verrassing en wint de Europese titel Beachracen

Riejanne Markus wint in de laatste honderden meters de Europese titel beachracen. Claudia Koster tweede en Rozanne Slik derde.

De vrouwen vertrekken voor hun wedstrijd. ook hier de eerste ronde redelijk normale omstandigheden met Rozanna Slik die de debatten heeft geopend. Yvonne  de Jong die na de eerste passage een achterstand van een kleine 300 meter heeft op weg naar het tweede keerpunt. De anderen met OA Alieke Hoogenboom, Celine van Houtum, Riejanne Markus, Claudia Koster zijn aangewezen op de achtervolging. Inmiddels sneeuwt het volle bak en vanaf het keerpunt waar Rozanne Slik nog een riante voorsprong heeft komt het snel naar de finish. Riejanne Markus en Claudia Koster kunnen in extremis de oversteek maken naar Yvonne de Jong en uiteindelijk net voor de strandopgang richting finish ook met Rozanne Slik.

Riejanne zit zeer snel weer op de fiets op het strand terwijl Rozanne Slik pas het beton van de boulevard benut om op te stappen. Riejanne Markus heeft veel meer snelheid en wint met 2 seconden voorsprong. Claudia Koster kan ook nog Rozanne terug halen en wordt tweede. Derde is nu Rozanne Slik die het merendeel van de wedstrijd alleen heeft weg gezeten. Een spannend einde wat niet verwacht werd, de commentaren uit de jury wagen waren altijd in het voordeel van Rozanne Slik. Toch zijn bij de vrouwen de laatste paar honderd meter bepalend voor de uitslag vandaag. Onverwacht maar een super blije Riejanne Markus na de finish.