Robbert de Nijs tweede in Marathon van Houffalize Emile Verhulst eerste Belg op plaats negen

Wat Robbert de Nijs tijdens het EK niet lukte ging vandaag wel goed, een mooie tweede plaats tijdens de Roc d’Ardenne Marathon in Houffalize. Een marathon in deze omgeving vergt veel van de renners ook onder de omstandigheden van vandaag.

Eerste Belgische Biker vandaag Emile Verhulst, fotocredits Suzy Roelants.

Met flinke regen in de nacht voorafgaand aan deze marathon weet je wat je op je bordje krijgt in Houffalize, nat, koud en zwaar. Simon Stiebjahn weet vandaag te winnen met net geen 2.5 minuut op nummer twee Robbert de Nijs. Puike prestatie van Robbert die ook Soren Nissen die nummer 3 wordt op een minuut achterstand zet. Soren is ook hersteld van zijn ziek zijn tijdens het EK. Tim Smeenge wordt 6e en Roel van der Stegen 7e. Emile Verhulst is met een negende plaats de eerste Belgische mountainbiker in de rij, puike prestatie van de jonge biker van het No drugs-Dreamteam. Kevin van Hoovels, wat moet je nog over deze klepper vertellen wordt 10e en sluit hiermee dit weekend heel erg goed af.

Robbert de Nijs over zijn wedstrijd ; In de beginfase leken Simon Stiebjahn en ik al snel de sterkste en na een kilometer of 25 waren we samen weg. Hij leek wel de sterkste te zijn, en na een kilometer of 55 kwam dat ook uit. Ik kon hem niet volgen, al bleef het gat nog wel lang klein. En ben solo naar de finish gereden, het besef dat je dan tweede wordt in een zware marathon als deze is geweldig”

 

Tim Smeenge over vandaag ; Afgelopen nacht en vroeg in de ochtend regenen het waardoor het een modderwedstrijd zou worden, wat ik overgens niet erg vindt. In de eerste tien kilometer twee keer op de grond gelegen en daardoor lag ik rond plek twintig. Rustig gebleven en gaande weg de wedstrijd naar voor gereden. eigenlijk ging het heel gemakkelijk vandaag. Laatste kilometers zat mijn zadel nog los, maar dit gaf niet heel veel problemen. Heel blij met mijn 6e plek”

Later hopelijk ook de commentaren van Robbert de Nijs.