Robbert de Nijs de andere weg naar de top

Robbert de Nijs,professioneel mountainbiker en de geijkte weg naar de top niet gevolgd. Sterke kost van de 22 jarige Noord-Hollander en mountainbiken,de sport op de goede manier benaderen zijn wel zijn ding,serieus met je vak bezig zijn levert voor Robbert voorlopig al de nodige UCI punten op. Alles wat deze mountainbiker doet regelt hij zelf inclusief zijn sponsoren en trips naar het buitenland.

De seizoensopener in Berlicum heeft hij nog moeten laten gaan ivm een buikgriep,vervolgens afgereisd naar Servië alwaar hij deelneemt aan verschillende meerdaagse wedstrijden. Vorige weekend heeft Robbert de meerdaagse wedstrijd in Novi Sad betwist en neemt een 20e plaats mee wat hem de nodige punten oplevert. O zo belangrijke UCI punten die je hard nodig hebt om naar voren te schuiven bij bv startopstellingen voor een wedstrijd.

“Knikkende Knieën boven aan de klim en nog steeds aan het hoesten,dat is een 5e plaats in de tijdrit wel waard”

Deze uitspraak is waar Robbert de Salcano mtb cup mee aanvangt,de openings tijdrit die ook mede bepaald hoe goed je jezelf voelt en of er de volgende daag meer in zit. Deelnemers veld is goed van deze wedstrijd en hier kan hij zichzelf vast bijten in een mooi weekend. Na de 2e dag is een 9e plaats in het algemene klassement zijn deel met nog 1 dag te gaan om te verbeteren en die felbegeerde punten binnen te halen.Robbert,veel succes met je laatste dag in Servië.