Roel van der Stegen schrijft de 80 km van Gert-Jan Theunisse classic op zijn naam

Na 80 loodzware kilometers is het Roel van der Stegen die de 80 km versie van de Gert Jan Theunisse classic op zijn naam schrijft. Maarten Janssen wordt tweede en Bart Pennings is derde.

 1 Roel van der Stegen  2 Maarten Janssen  3 Bart Pennings en de charmante rondemiss. Copyright Jan v Dijk Offroadbikers.eu

De debatten worden geopend door de Giant biker Bart Pennings. Er gaat een groep in de achtervolging met OA Bjorn van der Heijden en Roel van der Stegen. Bart Pennings word bijgehaald en in de tweede ronde is het achter Het Zut waar Roel van der Stegen alleen op pad gaat. Bart Pennings en Bjorn van der Heijden zitten dan vol in de achtervolging. Op het bij vlagen snelle maar zeer zware parcours ( 80 km XCO rijden) is het na twee ronden Roel van der Stegen die de overwinning pakt. Vanuit de achtergrond is op het laatste moment nog Maarten Janssen op en over Bart Pennings gegaan en Maarten pakt de tweede plaats. Bart Pennings moet dan genoegen nemen met de derde plaats en daarmee is het podium gevuld.

Over 1 ding was menig biker het roerend eens, jammer dat ik geen fully heb. Veel stukken die echt butsen en waar je zwaar op de proef werd gesteld. Gekoppeld aan het warme weer van vandaag en de zeer harde wind was het voor veel bikers een verlossende eindstreep.