Rudi van Houts laat zich zien in Nove Mesto

Met een 16e plaats in de WK-wedstrijd die in Nove Mesto plaatsvondt, is Rudi van Houts na een minder seizoen weer terug waar hij hoort, bij de beste 20 van de wereld.

De heksenketel, die er door het publiek van gemaakt is in Nove Mesto, ging gelijk vanaf de start vol open. Jaroslav Kulhavy, de thuis rijder, opent de wedstrijd enkele ronden lang op kop. Rudi van Houts schuift vanaf het begin goed mee. In een stuk van het parcours met een split ( 2 verschillende sporen) kan hij in een klap veel plaatsen goed maken. Dit levert hem die felbegeerde plaats rond 15 op. Deze plek zal Rudi ronden lang vast houden.

Er bleef echt goed snelheid in zijn rijden zitten en technisch werd er verzorgd zonder risico afgedaald. In de laatste ronde was er zelfs nog uitzicht op een groep van 6-7 rijders die voor hem reden, maar dat was nog vergeefs gedacht. Een sterk opzettende Christian Pfaffle moest Rudi nog laten gaan en de 16e plaats is zijn deel. Opvallend is de opluchting die van zijn gezicht is af te lezen. Een half seizoen misère en mindere resultaten doen zelfs een topper licht twijfelen. Naar Rio toe worden vanaf nu de zachte kanten aan zijn vorm verder aangescherpt en Rudi is klaar om ook daar een top resultaat neer te zetten.

Michiel en Tim

Michiel van der Heijden heeft een mindere start, maar kan zich vanaf de tweede ronde langzaam maar zeker door het veld heen werken. Er zat echt schot in zijn rijden wat duidelijk te zien was. Op de zware wortelstukken had hij voordeel van zijn fully. Aan de start zal zeker nog gewerkt moeten worden, maar technisch zag het er bij Michiel goed uit. “De snelheid in vooral de start ronde ligt erg hoog. Het gevoel was goed”, vertelt Michiel tegen mij na de finish. “Dat is een grote plus. De start daar zit ik wel mee die moet beslist beter worden.”

Hans Nove Mesto

Hans Becking rijdt een steady race in het achterveld. 58e plaats is niet wereldschokkend, maar wel waar Hans momenteel rijdt in dit absolute grote veld wereldtoppers.

Dit was het WK in Nove Mesto, van begin tot eind een groot moment van sportgeluk, vreugde en verdriet. Alles ligt dicht bij elkaar. Vooral ook genoten van de Nederlanders en de selectie met hun entourage. Een dikke dankjewel voor de medewerking, zonder jullie kunnen wij niet werken.