Rudi van Houts goed op dreef in Sunshine cup Cyprus

CST-Superior team van Bart Brentjens met Rudi v Houts in de gelederen is goed op dreef tijdens de Sunshine cup in Cyprus. Een 11e plaats in de 2e etappe is Rudi zijn deel.

Rudi v Houts die goed was maar niet goed genoeg steekt zijn team maat Grant Ferguson een hand toe in de 2e etappe en dat levert de 1e plaats in het algemeen klassement op voor de sympathieke Schot.
Mede door het werk van Rudi v Houts die zich schijnbaar goed voelt onder de vleugels van het team van Bart Brentjens.

In de 3e etappe heeft v Houts nog weer meer het goede gevoel te pakken om de 7e plaats in de dagstand in te nemen , de laatst etappe zal voor Rudi misschien wel resulteren in nog beter dan de eerdere dagen en dat geeft hem waar hij voor komt. Vorm aanscherpen en race ready zijn voor de Cape Epic.

Hieronder het relaas van Rudi van de 2e etappe:

“Voelde me goed vandaag maar niet goed genoeg voor het podium. Heb daarom wat werk verricht voor Grant om te zorgen dat Mathieu niet te ver voor kwam. Zeker mooi dat hij derde werd en de leiderstrui pakt. Moest zelf de groep iets te vroeg laten gaan maar kon een goed tempo rijden om toch mooi 11e te worden. Hopelijk kan ik de komende dagen de top 10 binnen dringen.”

Rudi zijn relaas van etappe 3:

De wedstrijd werd gedomineerd door twee renners die er met kop en schouders boven uitstaken, klimgeit Fabian Giger en Young Gun Luca Braidot. De twee bouwden een voorsprong uit van ruim anderhalve minuut en werkten goed samen om het in een sprint uit te vechten. Giger trok net zoals gisteren aan het kortste eind. Daarachter was er een groep van een man of tien die aan elkaar gewaagd waren. Op het zware parcours van vandaag viel van der Poel wederom niet door de mand en zat dus mooi in dit groepje. Ook Rudi had zijn wagonnetje aangepikt en kon dit tot het eind toe vol houden. Een mooie zevende plaats in het “groepje van der Poel”. Grant zat ook in deze groep maar moest zijn leiderstrui afstaan aan Fabian Giger. Bron”www.rudivanhouts.nl”

Fotocredits FB pagina Brentjens mtb team.

Jan v Dijk