Sabrina Esneux wint de eerste 3 Nations MTB Cup wedstrijd in Beringen bij de vrouwen

De eerste wedstrijd uit een serie van 10, de 3 Nations mtb Cup wedstrijd reeks. Beringen in België op de mijnterril mag deze reeks aftrappen en doet dat super. Aantrekkelijk parcours, veel hoogtemeters en technisch. Mountainbiken in Optima Forma. Francaise Sabrina Esneux reed een zeer sterke solo en wint hiermee de eerste 3 nations mtb cup. Francaise U23 Lucy Urruty wordt 2e en Duitse Nina Benz haalt het voor de 3e plaats.

Sabrina Esneux

De start met een goed en kwalitatief sterk veld is er voor vertrokken en Sabrina Esneux laat er beslist geen gras over groeien. Ze is van meet af aan vertrokken voor een hele sterke solo. Lucy Urruty kan rijden wat ze wil maar Sabrina is gevlogen. Lucy die een sterk stuk neerzet door de hele wedstrijd de derde plaats in beslag te nemen. Fabienne Schaus is dan de derde in de wedstrijd wat de Luxemburgse kampioene heel goed doet. Nina Benz is echter net in de laatste ronde te sterk en troeft Fabienne af voor de derde plaats. Fabiennen Schaus vierde. Sophie von Berswordt die de eerste ronde sterk reed ha d ziczelf licht overschat, viel wat terug maar herpakt zich knap en rijdt naar de vijfde plaats. Hiermee is het podium volledig en hebben we een mooie wedstrijd gezien met sterk presterende vrouwen.

Lucy Urruty

Nina Benz en Fabienne Schaus

De opzet van de 3 Nations Cup om meer buitenlandse mountainbikers lijkt in ieder geval tijdens de eerste wedstrijd al geslaagd. Als dit doorzet heb je in ieder geval een mooie sterke Internationale wedstrijdreeks in de lage landen en Duitsland.