Sam de Nijs wint in Assen zijn eerste bij de Elite mannen

Stelt Sam de Nijs nu ook zijn kandidatuur voor het NK in Landgraaf ? je zou het bijna denken. De overwinning in de Baggelhuizerplas NL cup is in ieder geval een feit. 1 Sam de Nijs, 2 Erik Groen en 3 Jeroen Boelen.

Mooie overwinning voor Sam die hiermee de Stappenbelt-Specialized tandem Groen en Boelen aftroeft. Even gevraagd aan Sam naar zijn verhaal van vandaag.

Het rondje was wat aangepast ten opzichte van vorig jaar en lag er snel bij met en veel bochten die goed liepen en de snelheid hoog hielden. Bij de start stond ik op de 3e rij en bij het doorkomen van de finish lag ik rond plek 5/6, ik had dus al aardig wat plaatsen goed gemaakt. Er ontstond een grote kopgroep van 7 man met Jeroen Boelen, Erik Groen, ik, Perry van de Bos, Robbert, Thom Bonder en Bart Pennings. Jeroen Boelen voerde een aantal rondes het tempo aan en toen Erik overnam ging het gas erop. De kopgroep werd kleiner en we bleven met 4 man over. Thom Bonder en Bart Pennings moesten definitief passen en Robbert hing op het vinken touw. Het tempo ging er eventjes uit tot Perry over nam en het tempo langzaam opvoerde! Ik merkte dat door de vele bochten er al snel kleine gaatjes ontstonden en bij de passage 4 rondes voor het einde ging ik er vol voor. Ik reed vervolgens die hele ronde vol gas. Ik was eventjes alleen maar Erik wist terug te keren 3 rondes voor het einde. In de laatste ronde was het alleen nog Erik afhouden en ik zou winnen. Dit was nog eventjes spannend de een na laatste bocht maar, ik hield hem af en kon zo in een sprint naar de overwinning gaan!

Foto’s via Sam de Nijs.