Samuel Gaze wint de XCC bij de Elite mannen

Een harde snelle wedstrijd lag er in het verschiet bij de mannen. Luca Schwarzbauer, die de rol als thuis favoriet kreeg toebedeeld. Pierre de Froidmont waar iets van werd verwacht. Thomas Pidcock die niet voor niets komt mountainbiken. Nino Shurter is de te kloppen man na Brazilië. Henrique Avancini die op sportieve wraak zint. Sterke mannen en grote namen aan de start, op jacht naar UCI punten.

Samuel Gaze bezig met zijn overwinnings interview

 

Een snelle en harde start van de eerste ronde. Pierre de Froidmont de jonge belg die twee ronden lang mee de debatten opende. Zeer mooi wat deze getalenteerde man laat zien in dienst van het Franse KMC team. Luca Schwarzbauer die enkele ronden lang mee aan het front meestrijd en de handen van het talrijke publiek op elkaar krijgt. De energie die van de XCC wedstrijd uitgaat is echt wonderbaarlijk. Snel, kort en hard werd er gestreden. Samuel Gaze die langzaam opschuift en eigenlijk vanaf ronde 2 op het vinkentouw zit om toe te slaan. Krachtige pedaalslagen van de nog niet zo heel lang geleden geopereerde biker uit het team van Mathieu van der Poel. De overwinning in deze wedstrijd is voor Samuel Gaze die vorige week in Nederland ook de C1 wedstrijd op de VAM berg op zijn naam schreef

Jens Scheurmans en Pierre de Froidmont na de XCC wedstrijd.

Zwaar was het en dat was ook te zien aan de getekende gezichten van de 2 Belgische troeven in de XCC Pierre de Froidmont en Jens Scheurmans.

Uitslagen volgen later.