Samuel Gaze wint op Watersley in Sittard

De eerste wedstrijd in een hele lange tijd. Vooraf was er wel wat te doen over de PCR test verplichting maar momenteel is dit wat het is. Er word een wedstrijd georganiseerd, UCI C1 categorie dus er zijn punten genoeg te halen. Niet heel veel grote namen op het inschrijfblad en Milan Vader is op hoogtestage wat op zich wel jammer was. Samuel Gaze is dan wel een naam die staat en die top is in de mountainbikewereld. Mooi startveld aan het vertrek op het schitterende parcours van Watersley in Sittard.

Podium van de Elite mannen; 1 Samuel Gaze  2 Tom van Ingelgom  3 Jarne v d Steen

Samuel Gaze die zoals de kop zegt de wedstrijd naar zich toe trekt en vanaf einde 2e ronde alleen op zoek gaat naar de overwinning. Even leek het er op dat het langer bij elkaar zou blijven maar ineens was Samuel Gaze vertrokken en niet meer te stoppen. Tom van Ingelgom bleef in eerste instantie nog goed tegenstand bieden maar moet ook na de eerste ferme tik de duimen leggen voor Gaze en Tom gaat op zoek naar de op 1 na beste plaats en verdedigd zijn 2e plaats met verve. Een klein groepje met OA Jarne van der Steen, Arne Janssens, Clement Horny , Sam de Nijs , Silas Graf , Niek Hoornsman en Pierre de Froidmont voor enkele ronden gaat op jacht naar de 3e plaats. Ook hier dicht op deze groep enkele bikers die net niet net wel hun karretje aan kunnen haken. Uiteindelijk is het Jarne v d Steen die de 3e plaats pakt in een slopende warme en stoffige wedstrijd. Het parcours wat ook vandaag in het Limburgse weer zijn tol eist en een mooie uitputtingsslag is gaande geweest.

Achter de koplopers is er een constant gevecht gaande tussen verschillende bikers die goed aan elkaar gewaagd waren. Hier ook een mooie wedstrijd gezien met vooral tevreden mountainbikers die blij zijn weer wedstrijden te kunnen rijden. Ook David Nordemann is weer helemaal terug en moest wat verder naar achteren starten maar komt met een 8e plaats tevreden over de finish en is degelijk op de weg terug naar mooie uitslagen.

1 Samuel Gaze

2 Tom van Ingelgom

3 Jarne v d Steen

4 Silas Graf

5 Arne Janssens

6 Sam de Nijs

7 Niek Hoornsman

8 David Nordemann

9 Erno McCrae

10 Clement Horny