Sanne Cant klopt Lucinda Brand in een sprint voor de Europese titel

Sanne Cant wint in Tabor de Europese titel bij de vrouwen. Lucinda Brand wordt in een sprint geklopt door de wereldkampioene en wordt tweede. Italiaanse Alice Maria Arzuffi wordt derde.

Fotocredits Patricia Cristens fotografie

In een wedstrijd waar direct al wat spanning uit was door het simpele feit dat Maud Kaptheijns even niet was waar ze graag had willen zijn. Arzuffi, Worst, Cant en Lucinda Brand maken er een kopgroepje van 4 van en gaan vanaf dat moment aan de leiding. Annemarie Worst kan het tempo even niet bijbenen en aan kop begint het gevecht om de eerste plaats. Sanne Cant en Lucinda Brand rijden nog even samen weg maar Arzuffi kan weer aan sluiten. Worst is op dat moment al geklopt voor het podium en ze wordt weer gevolgd door Maud Kaptheijns die er wat door lijkt te komen en zich herpakt heeft.

Met drie vrouwen op weg naar de finish, even lijkt Lucinda Brand al geklopt voor de overwinning maar ze komt sterk terug om dan heel kordaat de leiding in de wedstrij te nemen. Sanne Cant vast in haar wiel en Alice Maria Arzuffi kan de krachtsexplosie niet meer volgen. Cant en Brand gaan dan sprinten voor de overwinning en Lucinda wordt op de meet geklopt door Sanne Cant. Wederom die gehate tweede plaats voor Lucinda Brand die zwaar de pe in heeft. Alice Maria Arzuffi kan de derde plaats in beslag nemen. Annemarie Worst op de vierde plaats en Maud Kaptheijns wordt vijfde. Met een negende plaats van Denise Betsema kan de Nederlandse selectie in de breedte natuurlijk terugzien op een zeer geslaagde wedstrijd. Drie vrouwen bij de eerste 5, top hoor.