Sanne Tent wint de streetrace in Norg

Sanne Tent, bikester van het team van Egbert Egberts wint de streetrace in Norg. In haar eigen woorden hoe het haar vergaan was in de wedstrijd.

sanne tent2Foto Credits: Eppo Karsijns media

Lang getwijfeld of het verstandig was om mee te doen aan de streetrace van Norg, maar uiteindelijk met mijn fysiotherapeut vastgesteld dat het geen kwaad kon. Na aankomst was ik vrij verrast. Waar ik vlakke rondjes normaal niet zo leuk vind en asfalt in een Mtb parcours niet thuis vind horen, hadden ze hier echt een leuke ronde uitgezet. Er moest veel gedraaid en gekeerd worden, zat in verhouding veel gras in en er waren leuke hindernissen aangebracht. Toppunt van deze hindernissen was wel een hoge klim, opgebouwd uit steigermateriaal, die elke ronde zwaarder viel. Nadat de dames als laatste opgesteld werden miste ik mijn start een beetje. Hierdoor kwam ik op de tweede plek te rijden, maar merkte na een kwart rondje wel dat ik snel voorbij de eerste dame moest aangezien zij een lager tempo aanhield als dat ik zou kunnen rijden.

 

 

Nu had ik haar liever op de finishstraat ingehaald, maar bij het indraaien van de vrachtwagen waar doorheen gereden moest worden viel ze door een van de heren die al op de grond lag. Hier snel voorbij en in de trailer tussen mannen doorgeslalomd die ook op de grond lagen. Snel was dus duidelijk dat het rondje toch vrij glad was. Doel werd dus om een steady tempo te gaan rijden, zodat de kans op fouten zo klein mogelijk was. Na het eerste kwart van de wedstrijd had ik 15 seconden voorsprong op de nummer 2 wat ik tot 45 seconden uitgebouwd heb na driekwart wedstrijd. Toen mij dat doorgegeven werd wist ik dat het binnen was en heb ik hem steady uitgereden. Op de finish bedroeg het verschil uiteindelijk bijna een minuut op de nummer 2 en bijna 2 minuten op de nummer 3. Last van mijn scheenblessure heb ik tijdens de wedstrijd gelukkig niet gehad. van te voren had ik echter niet verwacht dat ik hier zou kunnen winnen door mijn blessure en een vrijwel vlak rondje. Ik kijk er dus met een goed gevoel op terug, op naar de laatste wedstrijden van het seizoen!