Sebastian Carabin wint het in de sprint van Ruben Scheire

Sebastian Carabin wint de Elite-Beloften wedstrijd tijdens de Pearl Izumi cup in Zoetermeer. Ruben Scheire was vorige weekend in Rio nog 11e en moet genoegen nemen met plaats twee. Milan Vader wordt derde.

WP_20160828_059

Vanuit het vertrek is het volle bak voor de elite-beloften. Na enkele ronden schermutselingen valt de wedstrijd in een redelijk definitieve plooi met Sebastian Carabin, Ruben Scheire en Frank Beemer die op hangen en wurgen telkens aansluiting vind. Ruben Scheire die niet helemaal lekker reed kon ook de benen niet eens stil houden, Frank Beemer zat namelijk constant op het vinketouw. Uiteindelijk is het Scheire en Carabin gelukt om Beemer te lossen en deze twee stevenen samen op de finish af voor de overwinning. Milan Vader die vanaf het begin volle bak had gereden, een kleine inzinking voor de geleverde inspanning noodzaakt om even te herstellen. Toch in de laatste twee ronden weer voldoende energie gevonden om Frank Beemer uiteindelijk terug te verwijzen naar de vierde plaats. Hans Becking mag de vijfde plaats op het podium in gaan nemen.

David Nordemann, hij behoud met een kleine voorsprong de eerste plaats in het Pearl Izumi cup klassement.

Toch werden vandaag ook weer de messen geslepen voor het volgende weekend, NK Streetrace in Oldebroek. Jeroen Boelen en met name Erik Groen stellen veel in dienst van die wedstrijd. Mooie strijd in de achtergrond ook van Niels Wubben, Kevin van Hoovels en Perry van den Bos.