Seizoens-opener in Berlicum geeft mooie winnaars

Berlicum 20x en mountainbiken, synoniem met de eerste wedstrijd in Nederland, mooi parcours gezien de mogelijkheden. De organisatie, die staat als een huis en een kleine 800 mountainbikers in alle klassen ontvangen in 2 dagen tijd, een LJC en een nationale wedstrijd. Knappe prestatie en de geluiden tijdens de wedstrijd klinken positief. Als ultieme beloning een mede parcoursbouwer, die zijn wedstrijd wint en lid van de club is.

Rick van HanDe Masters 40+ en 50+ bijten het spits af op zondag als de eerste meters weer worden gereden op het parcours. Rick van de Hanenberg is lid van de vereniging en organisatie, mee geholpen met het parcours te bouwen en dan zijn eigen wedstrijd winnen. Hoe mooi kan je het bedenken. Rick was heel erg gelukkig en blij met dit mooie cadeau, wat ook aangeeft dat hard werken beloond kan worden met mooie uitslagen. Gestreden werd er als vanouds bij de masters voor elke meter grond. Mooie wedstrijd met een even zo mooie winnaar, bijzonder was vond ik het moment dat de Oma de bloemen in ontvangst , heerlijk als mensen genieten.

Jimmy Tielens
Masters 30+:
 Jimmy Tielens kwam, zag, overwon en kwam gewoon even de benen testen vertelde hij ons. Nu was dat ongeveer hetzelfde als vorig jaar alleen toen was de afstand tot nummer 2 groter. Jimmy staat op eenzame hoogte als het om mountainbiken in de 30+ categorie gaat. De 2e plaats voor Eddy van Ijzendoorn was beslist geen verrassing gezien het rood-wit-blauw wat om zijn schouders hangt. Ook hier weer geen verrassing ten opzichte van het voorgaande jaar, maar zeker wel een terechte winnaar en Willem-Jan Post neemt de 3e plaats mee naar huis.

Lizzy WitloxElite vrouwen: Veel absenties of aanwezig op andere wedstrijden. Lizzy Witlox kreeg bij afwezigheid van Annemarie Worst de favorieten rol toebedeeld en maakte die vanaf het begin samen met Marlo Koevoet waar. Het stuivertje wisselen was aan de kop van de wedstrijd schering en inslag. Marlo was zichtbaar sneller in het technische gedeelte, maar Lizzy klampte aan en maakte het verschil in het snelle gedeelte van het parcours. Petra Mermans kon op een gegeven moment alleen rijden voor de 3e plaats, maar werd in extremis in de laatste bocht niet helemaal volgens het boekje voorbij gestoken door Laura van Regenmortel. Lizzy Witlox wint dus gelijk haar eerste wedstrijd van het mountainbikeseizoen en ook Marlo Koevoet laat zien dat ze er goed voor staat.

De amateurs hebben in Yannick Runhart een goede vertegenwoordiger van de nationale trui en deze liet Yannick ook met verve zien op dit parcours. Rob van der Heijden, die een mooie 2e plaats in beslag neemt en zo zijn inspanningen van de laatste weken beloont ziet met een podium.

Tim van Dijcke , 1 helft van de illustere tweeling wint in zijn Nationale trui de wedstrijd bij de nieuwelingen.Tim neemt nu al het voortouw in de klasse van de jongelingen in het mountainbiken.

Marc BouwmeesterIn Marc Bouwmeester hebben de andere junioren dit seizoen een mountainbiker waar ze zich op stuk kunnen bijten. Marc, die goed terug kwam van Cyprus, heeft die lijn in Berlicum doorgezet en neemt vanaf het begin het voortouw in de wedstrijd. Thymen Arensman kan na een inhaalronde aansluiten bij Marc, maar de eerdere inspanning om vooraan post te vatten is hem teveel geworden. Thymen dient genoegen te nemen met de 2e plaats. Hiermee is de strijd voor dit seizoen beslist nog niet gestreden.

 

Frank Beemer en Jeroen BoelenBij de Elite en beloften mannen is er nog steeds een renner die mooie resultaten neerlegt. Jeroen Boelen is beslist niet bang en neemt na een zware week gewoon het voortouw in de wedstrijd. Frank Beemer, rijdend voor het Habitat mtb team gaat mee in zijn spoor en vanaf het begin zijn deze twee mannen degenen die de wedstrijd dicteren. In de achtergrond zijn het Niels Wubben van Craft-Ten Tusscher, die terug is gekeerd uit het veldrijden, en David Nordemann, de talentvolle belofte van Stappenbelt-Specialized, die de trom roeren. Helaas zijn de vogels in de vorm van Boelen en Beemer al gevlogen en deze twee maken in de laatste ronde uit wie wint. Frank Beemer voelt zich erg sterk en kan Jeroen Boelen de laatste ronde zijn achterwiel laten zien. Frank Beemer komt solo over de meet, gevolgd door Jeroen Boelen. Niels Wubben maakt het podium compleet. David Nordemann is de eerste belofte en mag zich op de borst kloppen. Niets van zijn prestatie is gestolen en hij heeft het dik verdiend door zich zeker als 1e jaars belofte niet te verstoppen in de wedstrijd.