Simon Gueuning is Kross-Vitesse en Organisator van Erezee

Simon Gueuning, een bekende naam in Wallonië en een bekende naam in het mountainbiken aldaar. Simon Gueuning, ook een man met een visie. Met komende Donderdag de Wallonië cup van Erezee op het programma wat tevens gezien word als zijn thuiswedstrijd voor het team, Simon is er maar druk mee. Erezee is een sterk en zwaar parcours wat vrijwel geheel natuurlijk is aan de ondergrond en het klim en daal werk. Wij waren eens nieuwsgierig wat Simon allemaal heeft gedaan in Erezee.

Simon, Een mooie wedstrijd die verleden jaar nog Beneluxcup was, vanwaar nu een Wallonië cup op dat schitterende parcours. 

Dank u, Er zijn wel verschillende redenen ! We willen dit weekend houden, maar dat was niet mogelijk met het EK in Zweden. Maar niet de enige reden, financieel is het heel moeilijk om zo een budget te verzamelen. Maar ik denk dat we een heel mooi deelnemers veld krijgen in Erezée. Volgend jaar worden we ook niet meer UCI. Het is geen voordeel als organisatie, ze zetten bewust veel te veel concurrentie tussen de wedstrijden op de kalender.

Als organisator en ook een team hebbende, liggen beide in elkaars verlengde Simon.

Mountainbike is mijn passie, zo lang ik daar van plezier krijg zal het doorgaan. Er is geen link tussen organisatie en de team. Ik zou niet kunnen kiezen. Verleden jaar wou ik stoppen : sommige renners hebben geen respect voor de teams. Nu de samenwerking is wel leuk. De sponsoren (Kross en Vitesse) zijn super tevreden. Ik zou wel nog het team willen vergroten, maar daarvoor moeten we eerst een betrouwbaar verantwoordelijke vinden, ik kan zelf niet naar de wedstrijden toe.

Simon Geuning (Erezee)

Erezee is een zeer mooi parcours, zijn er nog plannen om in de nabije toekomst een echt grote UCI 1 wedstrijd te organiseren of is dat te veel van het goede.

Nee, ik heb wel een heel andere idee achter in mijn hoofd. Maar het is nog te vroeg om daarover iets te zeggen. Er is wel een nood aan top evenementen. Maar ik geloof niet meer in UCI wedstrijden, in de Benelux zijn er maar een 10 tal renners die zulke wedstrijden nodig hebben. Wat ik nu plan zal wel goed zijn voor alle Belgische renners en buitenlanders die zin in mountainbike hebben.

De locatie leent zich echt heel goed voor een wedstrijd, is de bevolking blij met deze aandacht in het kleine dorpje Erezee.

Mwaa, wel niet genoeg, Erezée is een bekende afspraak nu in het mountainbike wereldje. Maar in Erezée, de mentaliteit is niet echt sport gericht. Het was al zo op de WB in Houffalize, meest van de toeschuowers waren niet van Wallonië. Het is niet te erg, in ieder geval de gemeente is heel tevreden van dit publiciteit. Ze zijn super om te steunen, we mogen zeker niet klagen.

Verwacht je mooie uitslagen van jou eigen team leden waaronder Nick de vries en Bruno van Duyse.

Ik verwacht nooit top resultaat, enkel leuke mentaliteit. Dit jaar hebben we toffe renners, het is niet gemakkelijk. Mountainbikers zijn echt aparte mensen. De casting van dit jaar is super, we gaan nu contact leggen met de sponsoren om de renners contracten te verlengen. Zou ik iemand vinden om de team te begeleiden, dan zou ik twee er 2 bij kunnen nemen.
In Erezée, zal het niet gemakkelijk zijn voor Arno Van Duysen, hij moet van achter starten, een top vijf zou perfect zijn. Bruno heeft nu UCI punten en mag dan vooraan vertrekken, het zou wel beter zijn. Hij had verleden week wat gezondheidsprobleem, is hem nu 100%, denk ik niet !
De grote vraag is kan Nick De Vries winnen in Erezée?
Ik denk van wel, zonder pech in 2015 was hij top 10 tussen de profs ! Maar hij krijgt in Erezée, heel wat concurrentie denk ik.