Sophie von Berswordt eerste Nederlandse bij de U23 vrouwen in Albstadt

De U23 vrouwen moesten de laatste dag van de Mercedes Benz Worldcup in Albstadt al vroeg aan de bak, 9 uur in de morgen start. Met verschillende Nederlandse en Belgische vrouwen aan de startlijn was en is het mooi om te zien of er opvolging komt van de huidige toppers. Sophie von Berswordt voert als 15e de lijst aan en is de eerste Benelux mountainbiker.

Sophie na de training van Vrijdag.

Mooie prestatie van Sophie op het glibberige en natte parcours. Het commentaar van Sophie over haar wedstrijd,

Sophie von Berswordt; Ik ben zelf niet echt tevreden, ben iets te vaak gevallen en op een stom punt vooral waardoor ik heel veel tijd verloor, terwijl ik op dat moment rond plek 12 reed in een groepje… Had veel meer ingezeten denk ik want ik voelde me fysiek wel goed, maar het duurde even voordat ik weer een ritme kon vinden.

Emeline Detilleux is op een paar plaatsen na Sophie de tweede benelux rijdster op de 18e plaats. Didi de Vries kan een 43e plaats in de wacht slepen en is niet geheel ontevreden hoe de wedstrijd voor haar was verlopen.

Didi de Vries; Vandaag reed ik mijn 2e World Cup ooit in Albstadt🇩🇪 Het parcours veranderde van nat naar droog naar spekglad. Om 9:00 vanmorgen klonk het startschot voor door de 60 startende U23 rensters. Ik had en goede start en schoof mooi op. Echter kwam ik de eerste 1,5 ronde maar niet in mijn ritme waardoor ik veel plaatsen verloor. Na die 1,5 ronde kwam ik wel in mijn ritme me en begon ik rensters in te halen. Ik eindigde als 43e in een groot, sterk en internationaal deelnemersveld. Tevens was ik ook 2e van de 5 deelnemende Nederlandse dames. Jammer dat ik niet direct in mijn ritme kwam, want dan had er zeker meer in gezeten! Ik heb genoten van het glibberige zware parcours en de opgedane ervaring!

Maaike de Heij wordt 50e, Kiki van Asselt 52e en Hannah van Boven 53e.