Sophie von Berswordt met grote afstand de beste in SsangYong Beneluxcup Zoetermeer

Bij de Elite vrouwen is er vandaag maar een absoluut de beste, Sophie von Berswordt wint de wedstrijd met meer dan 4 minuten voorsprong. Denise Betsema is tweede en Maaike de Heij derde.

De angel is na de eerste ronde al direct uit de wedstrijd. Een versnelling van Sophie is er genoeg aan om weg te rijden en stelselmatig de voorsprong uit te breiden. Ronde na ronde snelle tijden neer zetten en de overwinning mee nemen. Na Kluisbergen is dit de tweede wedstrijd op rij voor Sophie die ze wint in de Beneluxcup serie. Mooie overwinning. Denise Betsema is op afstand tweede met een schuiver op haar conto. Denise heeft dan weer een gepaste afstand op nummer drie Maaike de Heij. Hiermee is het podium compleet. Op plaats vier is het Kiki van Asselt en vijfde is Didi de Vries. Warm en broeierig weer zorgt voor zware omstandigheden.

Bij de Junior vrouwen is het Hannah van Boven die de overwinning en bijbehorende bloemen mee neemt. Mooie overwinning voor Hannah. Emma Terrigeol is een Francaise met Nederlandse roots, zei pakt de tweede plaats in deze wedstrijd. Derde is Sandy van der Pols. Vierde Rune Debremaeker en vijfde Romana Carfora.

Wie anders dan Puck Pieterse bij de Neuwelingen vrouwen. Sterk nummer weer van de frele Amersfoortse met vuur in haar benen. Larissa Hartog tweede, Dieke van Wilgen derde. Vierde Fleur van der Peet en vijfde is Daphne de Vries. Christa Nelck finished als vijdfe maar is nog een categorie 6 en zei mocht met dispensatie mee rijden maar telt niet in de uitslag.