Sophie von Berswordt wint het Rye Bike Festival in Noorwegen

Nederlandse mountainbikers gaan veelvuldig de grens over, niet zo vaak richting het noorden. Sophie von Berswordt ging naar het Noorden en kwam van het Rye Bike festival terug met de hoofdprijs. De overwinning in het eindklassement en een overwinning in de derde etappe lagen aan de basis van dit mooie resultaat.

fotocredits Tommy Haapakangas en Rovenga.

Sophie over dit goede weekend in Noorwegen.

Nou het was super leuk om mee te doen en heel goed georganiseerd! Vrijdag was de proloog van 6-7 minuten, dat lag mij wat minder. Zaterdag stond er een short track race op het programma over een technisch parcours. Dit was ongeveer 25 minuten. Ik kwam wat later in de race dan de rest en maakte een foutje (ketting eraf) maar kon toch nog naar de 2e plek rijden! Dus ik had al heel veel zin in de xco race vandaag. Dit was op een wat langer parcours met meer klimmen en ook technische wortel afdalingen en klimmen. Het was super zwaar maar ik kon de leiding nemen en deze behouden tot de finish! Daarmee heb ik ook het eindklassement gewonnen, omdat ik 2 minuten voorsprong pakte op de degene die tot dusver leidde.